Станишев: Ние не делим кметовете на наши и ваши

17976
Станишев: Ние не делим кметовете на наши и ваши
Снимка: БГНЕС

"За четири години Борисов задуши почти цялата страна, като не даде и лев за развитие за регионите, с изключение на любимите му Бургас и София", пише в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

"Сега правителството дава 500 милиона за цяла България, а на него му се привижда наказателна акция. Време е да си избие от главата трайно настанилите се наказателни акции", казва още Станишев.

"Редица градове с кметове на ГЕРБ получават милиони за развитие. Варна - 4,5 млн. лева за ремонт на Двореца на спорта и културата, 1,5 млн. лева на Медицинския университет, за строителство на факултет по фармация, пари за интермодален комплекс и др. Бургас получава 5 млн. лева за спорен комплекс. И Стара Загора ще има спортен център. Освен за два университета в София, ще бъдат отделени 6 млн. лева за детски градини", отчита Станишев.

"Ние не делим кметовете на наши и ваши. За нас е важно развитието на цяла България. А програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите" е ежегодна и догодина също ще бъдат разпределяни средства, като няма да "глобявaме" никой, както правеше той", пише в заключение лидерът на БСП.

Припомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати писмо до финансовия министър Петър Чобанов. В него той заяви: "Във връзка с разпределението на 500 млн. лв. на общините в България по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" изразяваме силното си безпокойство по отношение на липса на ясни критерии и аргументи. Пренебрегването на определени общини с кметове на ГЕРБ или подкрепени от партията ясно показва отношението на правителството към развитието на тези региони и игнориране на интересите на над 60% на българските граждани, които живеят и работят там", се казва в писмото. Борисов посочва, че подобно е отношението към жителите на с. Бисер, за които сегашното правителство не било отделило никакви средства и кани министър Чобанов на среща с представители на 90 общини утре в Казанлък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика