X
 
 

Стойнев: Идеите на ГЕРБ и ДПС за субсидиите застрашават партиите с изчезване

1605 4
Стойнев: Идеите на ГЕРБ и ДПС за субсидиите застрашават партиите с изчезване
Снимка: БГНЕС
До пореден скандал в парламента между БСП и ГЕРБ се превърна обсъждането на партийните субсидии в парламента. 

Червеният депутат Драгомир Стойнев обясни, че БСП е за намаляване на партийната субсидия, но това да не застрашава функционирането на партиите. Предложенията в настоящия им вид щели да доведат до заличаване на партиите.

ДПС определи като "див популизъм" субсидии по един лев, но предложи нулеви

Не приемаме подхода за намаляване на партийната субсидия – ако ще има промяна на модела, това трябва да се случи след дискусия. ...

БСП ще се противопоставят на заличаването на партиите, тъй като това е застрашаване на демокрацията. Управляващите не търсели устойчиво решение. "Ние от БСП ще се противопоставим", изтъкна Стойнев.

Според Стойнев иначе трябвало да се намалят парите за партиите, защото има партии, които не успявали дори да си изхарчат парите.

Левицата също поиска дебат по темата, за да не се застраши политическият живот в страната. Стойнев настоя да се намери най-правилното решение. Според него управляващите подхождали детински.

Тома Биков от ГЕРБ се заяде с левите, които уж се оказали омърсени от надвзетата субсидия, която им дали.

Защо ГЕРБ и БСП никога няма да се обединят

От много време насам социолози обсъждат подобна възможност. А Борисов обикновено махва с ръка и казва, че ГЕРБ и БСП никога няма да упр...

"Хората излязоха и гласуваха", отчете Биков визирайки референдума. По думите на депутата "резултатите от референдума се превърнаха в политически факт", а с предложението си за субсидия от 1 лев от ГЕРБ искат да кажат, че не те раздават субсидиите.

Биков също очаква дебат по темата. Той изрази несъгласие едната част от залата да бъде обвинявана в чорбаджийство. "Никой от ГЕРБ няма желание българската политическа система да се олигархизира", подчерта Тома Биков.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • И. Ченчев 2 И. Ченчев преди 5 месеца Профил на трол?
  Мили пелтеко, не заприличвай на "пламенните" лицемерни комсомолци от времето на диктатора Тодор Живков! На лъжата краката са къси, момче!
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 месеца Профил на трол?
  Субсидийте за партийте са да създаваме политическа класа на БЪЛГАРИЯ, а не алкохолизирани всезнайковци от махленските капанчета.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Забрана със закон на пллитическите партии...да фалират и да мрът в ада!
  : 2 !
 • Маша 1.2 Маша преди 5 месеца Профил на трол?
  1.1 ти друсан ли си или си просто тъпунгер?!!!
  : 1 !
Последно в Актуално