Стойнев: Наказателната процедура за "Южен поток" може да бъде спряна

17878
Стойнев: Наказателната процедура за "Южен поток" може да бъде спряна
Снимка: БГНЕС

Наказателната процедура за „Южен поток” може да бъде спряна. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти, предаде „Фокус”.

„Важно е да има диалог. Когато някой се оплаче в Брюксел, е нормално ЕК да започне да иска информация, да обсъждаме. Считам, че можем да отговорим и ще отговорим. Мен лично това не ме притеснява”, допълни още Драгомир Стойнев.

Орешарски: Няма връзка между спрените евросредства и "Южен поток"

Не бих искал да правя такава връзка. Иска ми се да няма такава връзка и имам уверение от страна на Европейската комисия, че няма връз...

„Ние сме в постоянен диалог с ЕК. Днес е получено официално писмо от ЕК. Смятаме да отговорим по най-добрия начин на ЕК и да се вземе най-правилното решение. На този етап считам, че не е нарушена процедурата, тъй като това не е публично дружество. Нека не забравяме, че това е проектна компания 50 на 50 – 50% собственост на „Газпром”, 50% на БЕХ. Не се харчат публични средства. Както винаги съм заявявал няма да платим една стотинка за този проект и като държава-членка трябва да се съобразим с препоръките на ЕК. Водим постоянен диалог”, коментира Стойнев.

Министър Драгомир Стойнев припомни, че когато е стъпил в длъжност, е имало две наказателни процедури срещу България. „Бяхме стигнали до съд за частично транспониране на трети енергиен пакет. Предприеха се нужните действия и двете жалби бяха оттеглени. Т.е., тази процедура не трябва да се политизира”, каза Драгомир Стойнев.

„Чувам коментарите на президента Плевнелиев и на опозицията, че едва ли не заради „Южен поток” започват да ни се спират оперативни програми. Не вярвам в това. Считам, че винаги ЕК е действала по един обективен начин и нашата задача е всичко да бъде изчистено”, обясни той.

Стойнев отново заяви, че е в постоянен диалог с комисар Йотингер и обясни, че вчера е получил от него писмо, в което го уведомява как вървят преговорите между ЕК, Русия и Украйна. „Надяваме се на един добър резултат и да не се стигне до газова криза”, каза още министър Драгомир Стойнев.

Орешарски, защо даде "Южен поток" на фирмите на Пеевски, пита Румен Петков

Грабежът в енергетиката във времето на управление на кабинета „Орешарски” достигна колосални размери. Премиерът съумя да ди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика