Страхил Ангелов отрича да е подкрепял режима на Башар Асад

13001
Страхил Ангелов отрича да е подкрепял режима на Башар Асад

Не съм изразявал подкрепа за Башар Асад и режима му - всичко, което говорих в Сирия, беше свързано с бежанския проблем на България. Това каза народният представител от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов пред Агенция "Фокус".

Ангелов беше водач на група депутати, която направи официално посещение в Сирия. Тя беше оглавена от Страхил Ангелов. Вчера обаче се появи официално съобщение от сирийското посолство в България, в което се твърди, че българските депутати, посетили страната на 17-ти януари миналата година, са заявили подкрепа за режима на президента Башар Асад.

Сирийската опозиция заплашва с бойкот Женева 2 заради Иран

Сирийската опозиция заплаши с бойкот мирната конференция Женева 2, предаде БГНЕС. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун съобщи, че е ...

„Направи ми впечатление, че се направиха доста спекулации снощи. И Външно министерство, и Сергей Станишев в телефонни разговори ме посъветваха да не ходя, т.е. от тях няма защо никой да търси обяснение. Тук съм на свои разноски и по никакъв начин не съм ангажирал Народното събрание и българския данъкоплатец респективно", заяви Ангелов.

„По повод на това, че съм изразил подкрепа за г-н Башар Асад, ще кажа само едно - не съм споменавал дори неговото име, нито името на който и да било сирийски политик или партия. Това лесно може да се провери в стенограмите от срещите, които съм имал", обясни той.

„Всякакви спекулации в този смисъл са нелепи и аз не виждам смисъл да давам обяснения на хора с меко казано съмнителен морал", заяви Страхил Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика