Св. Русев: БСП е безпомощна в оценката за поведението си

14000
Св. Русев: БСП е безпомощна в оценката за поведението си
Снимка: БГНЕС

По думите на акад. Светлин Русев за действията на партиите след евровот 2014 г. "Единствено по-ясно стана, че БСП е е напълно безпомощна и в оценката на собственото си поведение, и в липсата на реална представа какво става в държавата и какви са настроенията и нуждите на хората". Това големият български художник заяви в интервю за в. "Труд".

Популистките приказки и заиграването с пенсионерите, агресивната политика, която всички политически сили прилагат за "предишния виновен", не носи никакъв реален резултат, допълва Русев. "Послушният Висш партиен съвет, избран от един административно овладян конгрес /демократично!/, си въобразява, че може да разполага и дирижира съдбата на държавата. Навън трещи и гърми от безумията на свои и чужди и трябва онова малко момче от Андерсеновата приказка да дойде и да каже, че "царят е гол"."

Русев призовава българите да погледнат към състава на целия политически елит, в който с много малки изключения, е любопитно да се види кой откъде идва, къде и какво е доказал на професионално и национално равнище. По отношение на преференциалния вот академикът посочва, че не трябва да предизвиква паника "изборът на едно момче, което изместило лидера си", тъй като е пределно ясно, че при подредена листа в нея влизат тези, които е посочил лидерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика