Танев още не е говорил с Борисов за оставка, обвини в режисура за скандала "турско робство"

2854
Танев още не е говорил с Борисов за оставка, обвини в режисура за скандала "турско робство"
Снимка: БГНЕС

До този момент не съм говорил с премиера Бойко Борисов, нямам насрочена среща с него. Това заяви образователният министър Тодор Танев. Той обаче не изрази изненада, че разбира за искането за оставка от медиите.

Чувах от г-жа Йорданка Фандъкова и от г-жа Милена Дамянова (бел. ред. - бивш зам.-минситър на образованието и председател на Комисията по образование в парламента) приказки за моята оставка, добави Танев.

Борисов поиска оставката на министъра на образованието Тодор Танев

Премиерът Бойко Борисов разговаря с ръководството на Реформаторския блок и поиска оставката на министъра на образованието и науката Тод...

23 или 24 години стои въпросът с термините за „онези 500 години”, защити се Тодор Танев относно „турското робство”. Поискахме от БАН да ни даде становище, но още го чакаме – оформя се в академичните среди, уточни министърът.

Направихме предложение, не заповед, да има използване на термина „съжителство”. Имаше широки дискусии с учители по въпроса. Мога да кажа лично, че имам програма-проект за тези термини. За да се стигне до подписки в два града за „нероден Иванчо”, издава се донякъде режисура, донякъде използване на чувствата на хората, сигурен е Тодор Танев. Той добави и, че не може да знае кой е режисьорът или режисьорите. Внесохме 5 законопроекта за образованието, не виждам пропуски. Осигурихме 1,3 млрд. лева за образование и наука от Европа, изброи министърът.

Танев изброи и какво е предлагал на Бойко Борисов относно образованието и как премиерът да „поеме юздите” на определени теми. Първата е насилието и разпространението на дрога в училище, а втората - връзката между бизнеса и образователната система.

Нормално и коректно поведение на министър-председателя, каза веднага и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Мисля, че решението е правилно, добави той, но припомни отново, че Патриотите са поискали оставките на на зам.-министър Ваня Кастрева, на началника на кабинета на Танев - Мюйесер Солак и на Евгения Костадинова, директор на Дирекция „Образователни програми” в МОН. Днес си говорихме с министър Танев и му казах, че са ни наричали прусаците на Балканите, а вече ни казват простаците на Балканите, каза още Каракачанов, който беше категоричен, че няма уважаващ себе си историк, който да не нарече периода на Османската империя в българската история като "турско робство".

Карлово и Калофер на бунт срещу промените в учебниците

Гражданите в Община Карлово излизат на протест срещу промените в учебниците, заяви кметът на града д-р Емил Кабаиванов. Според него се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика