X
 
 

Танева отрече от ГЕРБ да са използвали африканската чума за купуване на влияние

2753 0
Танева отрече от ГЕРБ да са използвали африканската чума за купуване на влияние
Снимка: БГНЕС
Прасетата нямат нищо общо с изборите. Това каза министърът на земеделието, храните и водите Десислава Танева в отговор на обвинение, отправено от депутата от БСП Георги Гьоков. 

Народният представител от левицата се усъмни в използването на средствата за еднократна помощ за АЧС за купуване на политическо влияние.

Танева разкри колко са изплатените средства за подпомагане на стопаните заради АЧС

Средства от 9 439 800 лв. са изплатени за подпомагане на стопаните за африканската чума по свинете, разкри министърът на земеделието, х...

Гьоков обърна внимание, че една от водещите телевизии в България е излъчила предаване как чумата по свинете се е намесила в агитацията на кандидат-кметовете, свързано с изплащането на обезщетения на хора фантоми в Община Сливен.

"Недопустимо е използването на средства за купуване на политическо влияние", коментира Гьоков.

На твърдението на Гьоков, министър Десислава Танев отговори:

"Дори водещата телевизия, която се опитваше в изборния ден да направи внушение и манипулация, че тази дейност и мярка от лятото помага на някои да стане кмет, не ви спаси от съкрушителната загуба в община Сливен и областта“, посочи Танева.

Червен депутат: Държавата се управлява така, че всеки един проблем се превръща в криза

За пореден път гледаме законопроект, който не е внесен от Министерски съвет. За пореден път Министерски съвет прехвърля топката към пар...

Министърът използва възможността да благодари на всички хора през лятото, които са проявили разбиране към голямата криза с епизоотията африканска чума по свинете и са изпълнили препоръките.

„Със сигурност трябва да благодаря на всички хора, които ни помогнаха с тази кампания“, добави Танева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално