Татяна Дончева: Цачева и Захариева нямат капацитета да се включат в дебата за съдебната реформа

2775
Татяна Дончева: Цачева и Захариева нямат капацитета да се включат в дебата за съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Ние просто във всеки един момент можем да катастрофираме с развити болтове. Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира ситуацията около инцидента с автомобила на НСО, който обслужва председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Колите на НСО са на специален режим, те излизат от гаража след проверка, отбеляза още Дончева.

По думите й наистина в съдебната система има сериозно напрежение, то е резултат от много неща. Последните конституционнни промени, които не могат обаче да се нарекат реформа, в крайна сметка не са лоши, отбеляза Дончева в ефира на bTV. Виждам едно желание на съдиите във Висшия съдебен съвет да има сериозни хора, хора с репутация.

Дончева: ГЕРБ и БСП ще бъде комбинация на олигарсите

Коалиция между ГЕРБ и БСП няма да подкрепим. Ако това стана, то ние ще бъдем сериозна опозиция на комбинацията на олигарсите. Това посо...

Без да се раздели прокуратурата от съдебната система, няма как са се решат проблемите, категорична е Татяна Дончева. За такава промяна се иска наистина политическо съгласие и политическа воля. Прокуратурата и сега е абсолютно подчинена. Трябва към тази промяна да се пристъпи без ругателство и нелицеприятни отношения. Съдебната реформа е тънка работа и трябва да бъде обсъждана спокойно - с аргументи за и против.

По думите на Дончева Цецка Цачева и Екатерина Захариева нямат капацитета да се включат в дебата за съдебната реформа.

Правителството "Борисов 3"

Самият факт, че няма визия за управлението, е много показателен. Не сте обявили какво трябва да включват реформите. Правенето на реформите трябва да се прави в първата година. Така или иначе виждам, че те ще я изпуснат тази година. С Реформаторите беше по-лесно. Те имаха достатъчно мандати и техните министри бяха по-сговорчиви и по-нормални хора. Патриотите очевидно имат много слаби кадри, защото всичко, което предложиха, изглежда спорно, изрази мнението си Дончева относно коалиционния кабинет на ГЕРБ с Обединените патриоти.

Дончева: Брюксел няма да позволи "Патриотичния фронт" да участва в управление

Смятам, че България влиза в цикъл на тежки изпитания и промени. Много хора в България влизат в роли, не само Стефан Данаилов, смята лид...

Няма смисъл от нов референдум. С мажоритарната система в този вид е абсолютно разгромяване на всички, които са гласували за тази идея. Трябва да се направи анализ на това какво искаме от промяната на системата. Смесената система по немски образец, където има отчитане и на електоралната тежест на кандидатите, и на мажоритарната дял на кандидатите, е добра, стана ясно от думите на лидера на "Движение 21" по темата за мажоритарния вот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика