Татяна Дончева: Не изборите ще донесат промяната

18161
Татяна Дончева: Не изборите ще донесат промяната
Снимка: БГНЕС

Истински промени в България вече не могат да се направят през избори, категорична е Татяна Дончева – лидер на „Движение 21“.

„Всички, които не се вписват в генералната концепция, контролирана от задкулисието, много лесно могат да бъдат изтласкани на подходящо разстояние. Така че ние трябва да поработим върху няколко неща преди изборите. Първо хората да бъдат подготвени, че не чрез избори ще се стигне до промяна. Това статукво трябва да бъде предварително разклатено и то трябва да бъде разклатено въпреки Европа. /…/ Ние трябва да се постараем да комбинираме усилия на много широк кръг хора. Без революция и натиск не може да се постигне“.

Татяна Дончева: АЕЦ "Белене" в понеделник е гьол, в сряда - не

Премиерът трябва да обясни за какво отива в Русия и какво иска да направи с АЕЦ"Белене", който в понеделник е гьол, в сряда - обратното...

Проблемът вече не е в правенето на реформи, те не са по силите на тези хора, категорична е Дончева и обясни: „Проблемът е много по-банален и по-всеобхватен. Институционалната криза се проявява в това, че в държавната администрация се създават структури, които не се знае за какво са. Това се отнася за всички министерства, за всички агенции. Там е пълно с хора, които са некомпетентни, неграмотни и недоучени. Хората, които имат някаква представа и познания, са натикани в ъгъла като партийно неудобни или недостатъчно активни и те предпочитат да си траят. Импровизира се във всички области. Неграмотните хора не могат от импровизация да родят рутинна ежедневна правилна дейност на тези институции. Каква реформа?“.

Според Дончева Европа в лицето на най-ярките си представители в момента – Макрон, Меркел, Юнкер и т.н., крепят статуквото в България. Тя е категорична, че Европа не иска от нас никакви реформи:

„Тя ако искаше реформи и недоволстваше, че оголваме фланга й, тя много отдавна щеше да помогне да се реши проблема. Напротив – тя крепи статуквото с цената на всичко и най вече с цената на финансиране. Единственото, което занимава тези хора, е колко пари ще им се върнат и какви още финансови врътки да направят. Те нас ни презират и ни броят за ромите на Европа, с които не искат да седят на една маса“.

Според Татяна Дончева, по повод Истанбулската конвенция трябва да се направи необходимото за практическо прилагане на наличните текстове срещу домашното насилие. Когато сме изчерпили тези механизми, да прибягваме към разширяване на права и възможности, препоръча тя. "Сега ние приемаме текстове като книги в библиотека и те седят в библиотеката, без никой да ги прилага", коментира тя.

Министърът на икономиката вече извърши 4-5 тежки престъпления, заяви Татяна Дончева

България се управлява от мафията. Това означава, че държавните решения дори на най-високо ниво са продиктувани от това да бъде открадна...

"Поведението на България да стои върху двата си крака, да съблюдава здравия човешки разум в решенията е по за предпочитане отколкото да вървим като стадо овце след някакви странни решения в ЕС, които вземат някакви чиновници без грам практическа полза. Не можем да вървим така сляпо",  каза пред БНР Татяна Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика