Терзиева: Правителството показа, че мисли за Северозападния регион

20260
Терзиева: Правителството показа, че мисли за Северозападния регион

Политиката на нашето правителство е насочена към намаляване различията на регионите и доказателство за това са предприетите действия в Северозападния район на България.

Министър Терзиева предлага фонд за помощ след природни катаклизми

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева смята, че трябва да има специален фонд, който да бъде разписан ясно и точно и от...

Успяхме да покажем, че мислим за този край на страната като осигурихме около 17 млн. лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството само за областите Видин и Монтана.

С тези думи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева направи символична "първа копка" на рехабилитацията и изграждането на над пет километра от пътя Арчар – Димово - Салаш до новия Гранично-контролно пропускателен пункт със Сърбия, съобщиха от МРР.

"Оттук нататък всяко следващо правителство трябва да продължи тази политика за намаляване различията между регионите, защото този регион трябва да бъде възроден и да догони в развитието си другите райони на страната", каза още Терзиева и напомни, че е разработена специална стратегия за развитието на Северозападния регион, за да се инвестира интегрирано в инфраструктурни проекти тук чрез оперативните програми, с европейско и държавно финансиране, през следващия програмен период.

В Албена пазят спасители от Румъния

От 18 юни до 4 юли са били проверени 97 плажа, по 40 от тях са били констатирани нарушения. Те са свързани най-вече с водното спасяв...

"Сбъднахме една десетилетна мечта на поколения жители от този край на страната", коментира още на събитието регионалният министър и допълни, че за по-малко от година проектът бе изготвен и бяха осигурени, от държавния бюджет, над 3 млн.лв. за реализацията му, която трябва да завърши след 4-5 месеца.

"Днешната стъпка е насочена не само към инфраструктурното и икономическо развитие на региона, но и към стартиране развитието на туризма тук", коментира още министърът.

Третокласният път Арчар – Димово – Салаш е важна транспортна връзка за общините Димово и Белоградчик, започвайки от Видин и достигайки до границата с Република Сърбия.

Пътният участък ще осигурява връзка с предстоящия нов гранично контролно-пропускателен пункт на българо-сръбската граница в близост до с. Салаш и Ново Корито, Сърбия.

Обходният път на Враца е официално открит

От днес в експлоатация е обходният път на град Враца. Проектът „Път I-1 (Е79) от км 0+000 до км 6+816,60“ се съфинансира от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика