Томислав Дончев отвърна на Кирил Добрев за скандалния Филип Златанов

24358
Томислав Дончев отвърна на Кирил Добрев за скандалния Филип Златанов
Снимка: БГНЕС

"В един сутрешен блок, всяка сряда, подобно на сериала "Болница на края на града", се излъчвали поредица от вълнуващи материали, посветени на мен. Не ги гледам. Oт това, което ми разказват, предполагам, че са любопитни... Но имам друга работа. А и изследването на нищетата не води обезателно до възвисяване". Това написа в профила си във Facebook водачът на евролистата от ГЕРБ Томислав Дончев по повод изказване на червения депутат Кирил Добрев тази сутрин.

"Когато излезе комисията за Филип Златанов, стана ясно, че има сигнал срещу Жулиета Хубенова, цитирам: "да се решава бързо и безболезнено - обаждане от Томислав Дончев, на 19, четвъртък", каза Кирил Добрев, който цитира записки от скандалното тефтерче на Филип Златанов.

В тефтерчето си бившият шеф на комисията за конфликт на интереси в управлението на ГЕРБ си бе водил записки с абревиатури на имена, а срещу много от тях бяха разписани и инструкции за действие. В записките фигурираше и дори името на президента Росен Плевнелиев, който обясни, че е търсен от КПУКИ за обяснение и след като го е дал, повече не е бил потърсен.

"Направих справка в интернет и се оказа, че заместник-министърът на икономиката и енергетиката по време на ГЕРБ Жулиета Хубенова подава оставка по собствени причини. Защо - трябва да отговори Дончев", допълни Добрев.

"Дотук нищо ново. Беше ясно, че ще е така, по една проста причина - в изборната борба опонентите ми нямат шансове да привлекат симпатии и единствената им възможност е да унищожат мен. Да ме унищожат като публичен образ, а и като дух и самочувствие. Този филм вече сме го гледали, но, подобно на тъп сериал, той ще се излъчва още и още - щом има продуцент и има инвеститори. Нищо, че няма аудитория", пише още от своя страна Дончев и пояснява: "Само че един сериал трябва да се движи, следвайки линията на времето. И е добре да се започне от първите безобразия, та да се стигне до последното, известно досега (доколкото разбрах, съм поръчал нечие убийство). В този смисъл, трябваше да се започне с първите ми противообществени изяви. В името на реда и равномерния ход на историята, ще помогна: Детска градина "Бодра смяна", времената между 1975 и 1979 г., намерете Форката (фамилия не помня). Може да склони да се появи в ефир да разкаже какво му се случи във втора група, защото се закачаше с Галя…"

"Така де… Не може един човек да стане зъл за няколко седмици или години и да стане още по-зъл, само заради участието си в изборите. Той е бил такъв от малък и се е развивал прогресивно, докато стане готов да убива. Така изглежда по-логично и естествено, иначе на някого може да му хрумне, че сериалът се посвещава само на изборите за европейски парламент. И още нещо. Сериалът е посветен на мен и живота ми. Трябваше някой да се допита до мен, доколкото още съм жив. Затова ангажирах адвокати, които да се занимаят с казуса.

И трябва да се извиня на всички бивши и настоящи колеги, които покрай мен са принудени да слушат чудеса и за себе си. Благодаря на хилядите ми познати и приятели, които дори не намериха за нужно да ме питат дали има нещо вярно. Единственото неясно в цялата работа е защо сериалът се излъчва в сряда", се казва в края на позицията на Дончев.

Прокуратурата не разследва Плевнелиев за тефтерчето на Златанов

Прокуратурата не е образувала досъдебно производство и не разследва президента Росен Плевнелиев. Президентът не е разпитван и като свид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика