X
 
 

Томислав Дончев: Политическият срок на годност у нас е доста къс

1325 0
photo of Томислав Дончев: Политическият срок на годност у нас е доста къс
Снимка: БГНЕС
Умора от гледна точка на потенциал да се носят отговорностите на управлението в ГЕРБ няма, но има и амортизация. Това каза пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

"Макар че са подменяни много фигури, и в местната власт, и в изпълнителната, и в законодателната имаме знакови фигури и те са едни и същи от доста дълъг период.  И съвсем нормално е да има амортизация. Иронията е, че този ефект на амортизация, от една страна, върви с натрупването на уникален опит, от друга. Междувпрочем, политическият срок на годност в България е доста къс. В българската политика за първи път имаме възможност да имаме буквално една генерация истински политици с натрупан опит." Така коментира управлението на ГЕРБ през последните години в страната. 

ГЕРБ прави вътрешно разследване на 10 сигнала за злоупотреби

"Няма да генерирам сензации в аванс. Над 10 сигнала се проверяват от ГЕРБ. И не само в Банско и Сандански. Сигналите са конкретни и зад...

Не го приемайте като операция по кръвопускане. Там, където се генерират конфликти, има смени. Това е знак, че политическият организъм има имунна система. Той може да взема решения да се раздели с някой, за да пази цялото, обрисува механизма на оцеляване на политическата сила Дончев.

Има проблем в начина, по който говорят политиците - "едни хора често с вратовръзки" и хората. "Това не е добре. Това в бъдеще би могло да бъде предпоставка за сериозни кризи. Хората искат да знаят, хората искат да участват".

Как се избира кмет? Съветите на вицепремиера бяха ясни: "За да се избере кмет, гражданинът трябва да бъде информиран, умен и критичен и не винаги да се подвежда по сладкия изказ на кандидата. Трябва да мисли много. Аз лично бих бил подозрителен по отношение на този, който ми дава най-бомбастични обещания, защото като правило те не са изпълними. После, когато някой ми обещае нещо, аз обезателно ще го питам как ще го постигне, ще го питам колко струва."

Успех на ГЕРБ на предстоящите местни избори ще означава оценка за всичко свършено през последните години, смята Дончев.

Томислав Дончев няма да се занимава с изборната организация на ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев няма да поема предизборния щаб на ГЕРБ за предстоящите местни избори. Това заяви самият той пред журналис...

При обрат и лош сценарий за ГЕРБ, Дончев заяви, че реформи трябва да има независимо дали някой е спечелил или не. Той е убеден, че взаимодействието със СДС ще помогне на ГЕРБ.

Що се отнася до коалицията с Обединени патриоти и участието на партията на Волен Сидеров, вицепремиерът каза, че всяка коалиция е компромис. В крайна сметка освен политическите емоции, има и прагматични въпроси за решаване, каза още Дончев

Колкото до шпионския скандал, вицепремиерът коментира, че промяна в отношенията България – Русия няма. Ако случаят стигне до съда, дано има справедлива присъда, заключи Дончев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители