Три протеста посрещат депутатите в първия им работен ден за 2014 година

21225
Три протеста посрещат депутатите в първия им работен ден за 2014 година
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

Цели три протеста се организират в знак на „добро утро” за завръщащите се след Коледа и Нова година в пленарна зала депутати. И трите се организират чрез Facebook.

Първото събитие е озаглавено „Мирно и стилно посрещане на депутатите”. Негов организатор е станалият известен като едно от многото лица на протестите Явор Никифоров. През миналата седмица точно Никифоров пусна събитие в социалната мрежа, с което се обявяваше край на мирните протести. То беше бързо свалено след като е било докладвано, каза пред Actualno.com г-н Никифовор. Сегашното събитие е с начален час 9:00 часа.

"Ранобудните студенти" излизат на протест срещу Волен Сидеров във Велико Търново

Днес, 15 януари, протест ще има и във Велико Търново. Той е организиран от "Ранобудните студенти" и е срещу "цинизма на Волен Сидеров и...

Второто събитие отново е на тема посрещане на депутатите и искане на оставката им. То се казва „Обсада на парламента”, а негов съзадател във Facebook е Слави Петков. Призивът му е „да посрещнем депутатите с ударна доза народна любов”. Неговият начален час е 08:00 часа.

Третото събитие е свързано с депутатския имунитет на Волен Сидеров. Събитието се казва „София срещу своеВОЛЕНията” и е част от вълна протести в цялата страна под същото мото – и във Варна, и във Велико Търново. Организаторите искат незабавно сваляне на имунитета на Волен Сидеров заради събитията на Летище Варна. Искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров вече е в деловодството на парламента, като се очаква този въпрос да бъде обсъден в пленарна зала.

Началният час на протеста срещу Сидеров в София е 8:30 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика