Уволненият директор на "Кинтекс" опроверга Нинова за конфликта на интереси с документ от НАП (СНИМКА)

4552
Уволненият директор на "Кинтекс" опроверга Нинова за конфликта на интереси с документ от НАП (СНИМКА)
Снимка: Actualno.com/Михаил Митев

Бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов показа пред медиите справка от Национална агенция за приходите (НАП), която доказва неистинността на твърдението на Корнелия Нинова, че е работил едновременно в държавното дружество и в частна фирма.

На пресконференция в БТА отстраненият през април шеф на завода показа документа от НАП, в който се вижда, че на 1 октомври 2021 г. е прекратил трудовите си взаимоотношения с „Български индустриален инженеринг и мениджмънт“ АД (БИИМ), както и с „Български индустриален инженеринг и маркетинг“ АД. Actualno.com разполага със справката:

Днес пред bTV Нинова, която отстрани Михайлов, докато ръководеше Министерството на икономиката и индустрията, свърза бившия шеф на "Кинтекс" с името на Александър Манолев – бившия зам.-министър на икономиката във втория кабинет на Бойко Борисов. Той е собственик на частната фирма БИИМ, която представлявала страната ни при сделки с Египет. Според нея Михайлов бил във фирмата на Манолев, докато работел като директор на държавното дружество.

Бившият шеф на "Кинтекс": 4200 тона оръжие са изнесени за Украйна с участието на Нинова

Бившият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов показа за първи път официални документи, които удостоверяват износа на бъ...

„Явно уплашена от информацията, която ще изнеса, Нинова реши да се появи в ефир и да ме окаля с неистини. Отново изрече и една лъжа – а именно, че докато съм работил в „Кинтекс“, тя е констатирала, че съм продължавал да работя в БИИМ. Това е категорична лъжа и е предмет на двете дела, които съм завел срещу нея", каза Михайлов днес.

"Имам справка от НАП. Тя показва, че един месец преди да започна работа в „Кинтекс“, съм прекратил отношенията си с предишния си работодател“, отвърна ѝ Михайлов. "Лъжа е и че "Кинтекс" е бил представител на ВМЗ за конкретен пазар", допълни той.

Михайлов беше начело на "Кинтекс" от края на октомври 2021 до април 2022, когато беше освободен със заповед на Нинова, след като инспекторатът на ръководеното тогава от нея ведомство на икономиката откри редица нарушения и "явен конфликт на интереси". В позиция до медиите веднага след това Михайлов отрече обвиненията на лидера на БСП и каза, че проверка дори не е имало. Обяви, че е завел дело по Наказателния кодекс срещу Нинова „за всички изречени неистини за мен и военнопромишления комплекс на България“.

Днес Александър Михайлов заяви, че с подписа на Корнелия Нинова били изпратени 4200 тона оръжия за Украйна през Полша и че тя заложила капан на Румен Радев и служебния кабинет, с който евентуално да им прехвърли отговорността. Четете повече по темата тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика