В парламента пак няма кворум, ГЕРБ провали заседанието* (СНИМКИ)

6963
В парламента пак няма кворум, ГЕРБ провали заседанието* (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Народното събрание не успя да събере кворум и при трите си опита, за да започне извънредното си заседание, насрочено с подписите на БСП и ДПС.

В пленарна зала при първия опит се регистрираха 91 депутати, което принуди изпълняващият функциите на председател на НС Димитър Главчев да обяви, че следващият опит за регистрация ще бъде след 20 минути.

Насрочиха извънредно заседание на парламента за 14 октомври

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Димитър Главчев насрочи извънредно заседание на парламента за утре - 14 окто...

В пленарната зала имаше повече законотворци, но ГЕРБ, ПФ и „Атака” не натиснаха копчетата. Това най-вероятно е част от плана да се провали работата на днешното заседание, на което народните избраници трябваше да отменят гласуваната в сряда, 12 октомври, дълга ваканция. 

При вторият опит успяха да се съберат само 96 депутати, като Главчев обяви трети, последен опит, който ще е в 09:45. Впечатление направи, че този път ГЕРБ, Патриотите и "Атака" дори не бяха в зала.

При третия опит броят на депутатите остана непроменен, което даде край на заседанието поради липса на кворум. След края му Главчев насрочи следващо заседание за 9 ноември в 9:00 часа, както беше според приетото решение за ваканция.

В дневния ред на днешното заседание беше и споразумението за икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС и парламентарен контрол. В него бяха включени въпроси към Томислав Дончев, Вежди Рашидов, Даниел Митов, Ивелина Василева, Божидар Лукарски, Петър Москов, Владислав Горанов и Зорница Русинова.

Изненада: Депутатите ще почиват цял месец преди изборите

Депутатите няма да работят от днес, 12 октомври, до 4 ноември включително заради предизборната кампания за президентските избори. Това ...

Припомняме, че ДПС поиска в сряда 43-ият парламент да се събере на извънредно заседание, но за да определи дата за предсрочни парламентарни избори и след това да се разпусне окончателно.

Местата, отредени за депутатите на ГЕРБ, останаха празни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика