Валери Симеонов обяви хазарта за болестно състояние

3349
Валери Симеонов обяви хазарта за болестно състояние
Снимка: БГНЕС

Става въпрос за едно болестно състояние, което е определено като такова от Световната здравна организация. Това всъщност е патологично разстройство, в което държавата участва активно със своята пасивност. Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира в ефира на БНТ темата с хазартните игри и талоните на късмета, които се продават в търговската мрежа.

По този начин се руши общата ценностна система на нацията. Остава единство внушението, че твоят късмет си е твой и ти просто трябва да посегнеш и да го вземеш срещу три-четири-пет лева. На всичко това трябва да се сложи край. Хазартните игри имат приходи над 3 млрд. лева годишно поради благосклонните закони, които са променяни. Първо, че им е разрешена рекламата, второ, че нямат абсолютно никакви задължения за плащане, отбеляза вицепремиерът. По думите му Спортният тотализатор отделя 18% от приходите си за издръжката на спортните дейности в България, а частните игри не отделят нищо. Те имат само задължение да платят една такса от 15%, каза още Симеонов.

Симеонов за пушенето: Законът в България не се спазва, това е лицемерие

Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това е двуличие, пуши се навсякъде. Това коментира пред БНТ вицепремиерът Валери Сим...

Надявам се да успея с промените, които прилагам. Мисля, че каузата е много значима и трябва да обедини всички партии в парламента. За момента само Българската православна църква не продава талони, навсякъде другаде се продават, коментира Валери Симеонов.

Той поясни, че вече има съпротива за хазарта. За мен комисията по хазарта е пробита, тя обслужва хазартните олигарси. Съпротива има и ще има. Вече има удари под кръста, даже и с посегателство върху семейството ми, но не искам да коментирам това, стана ясно още от думите на вицепремиера.

Тютюнопушенето на обществените места

Аз мисля, че за изминалите близо шест години и в ГЕРБ трябва да са разбрали, че така наложената забрана не постига своя ефект. Тютюнопушенето просто е вредно и трябва да бъде определено в определени места. Забраната остава, разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета, дискотеки с обособени помещения, разясни темата с пушенето на обществените места Валери Симеонов.

Валери Симеонов поиска да се възстанови пушенето в обособени помещения

Предлагаме законопроект за промяна в закона за здравето, с който да се възстанови пушенето на обособени помещения. Това стана ясно от д...

Летният туристически сезон

Ще има промяна върху Закона за устройството на територията. Преместваемите обекти са една язва, особено за туризма. Всички тези обекти въртят един сив оборот. Тези, които ги ползват, голяма част от тях нямат касови апарати. Те трябва да бъдат премахнати, коментира въпроса с преместваемите търговски обекти по летните ни курорти Валери Симеонов.

В това отношение вече започнахме проверки. Става въпрос за стотици досега обекти, които съществуват, без да е ясно по силата на какво. Никой да не си мисли, че това е страничен въпрос за туризма и за България. Тези обекти са на силови групировки, каза още вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика