Валери Симеонов размаха снимки с недеклариран имот, където "живее един министър"

10448
Валери Симеонов размаха снимки с недеклариран имот, където "живее един министър"
Снимка: БГНЕС

Имот 2,5 декара, в който живее определен министър, който не е деклариран. Министърът не е декларирал този имот, защо не го е направил? Редно е да бъде проверено, за квартал "Бистрица" става въпрос, разбрах, че е на ул. "Липа". Не мога да ви кажа точния адрес, министърът има още два апартамента, и там не живее. Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов, спазвайки заканата си от вчера, че днес (11 април) ще говори отново по "Апартаментгейт".

КПКОНПИ (Антикорупционната комисия) да провери, призова депутатът и намекна, че и колегите му от НФСБ ще подадат нов сигнал. "Има ново обстоятелство. Доколкото познавам моите непримирими колеги , най вероятно и днес те ще вземат да пуснат още едно писмо до КПКОНПИ за нарушението на чл. 37, ал.1, т. 9. Конкретно - обстоятелство, което не е обявено", бяха думите на Симеонов. По думите на бившия вицепремиер имотът е "суперлуксозен". Разследвайте – подчерта лидерът на НФСБ, обръщайки се към журналистите.

На изричен въпрос кой е министърът и че снимките, които показва, са публикувани в агенция ПИК (бел. ред. - Симеонов показа специално снимката с изправеното на задните си лапи бяло куче, вероятно хъски, която можете да видите по-долу), където пише, че имотът е на министъра на туризма Николина Ангелкова, отговорът беше в стил "не знаех". Публикацията в ПИК обаче е от 2017 година, а снимките, които показа Симеонов, бяха публикувани във Facebook профила на главния редактор на 5GMedia Соня Колтуклиева, която обаче говореше за имот в "Драгалевци" на Николина Ангелкова. Имотът, който е голям 1,250 декара, е купен през 2018 година и се намира на ул. "Екатерина Божилова" 31. А в неофициален разговор от министерството на туризма ни обясниха, че имотът в "Драгалевци" всъщност не бил обитаем, когато бил купен.

Същевременно Валери Симеонов обяви, че било "малко нечистоплътно" да се говори за фирмени сделки, визирайки сигнала срещу самия него. Той каза, че имотът, за чиято продажба стана ясно, че е станала, докато бил председател на Бургаския общински съвет, бил продаден от общината и при продажбата съсобственик е била компания "СКАТ" ООД, а на съсобственик се предлага първо да изкупи делът, който не негов. Настоях цената да е три пъти по-висока от пазарната през 2008 година – толкова, колкото сега се продават завършени апартаменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика