Валерия Велева: ДПС не е оттеглило подкрепата си за кабинета

22094
 Валерия Велева: ДПС не е оттеглило подкрепата си за кабинета

ДПС не е оттеглило подкрепата си за кабинета. Поне засега. Не става въпрос за предсрочни избори. Поне засега.

Така журналистката Валерия Велева, зам.-главен редактор на „Преса" коментира пред Нова телевизия, думите на Лютви Местан от вчера: "Няма вариант правителството да изкара цял мандат".

Лидерът на ДПС Лютви Местан смята, че трябва да има разговори за излизане от ситуацията и стабилизирането й. "В това число трябва да се обсъди и идеята за избори, но трезво и без емоции, и не като резултат от ултиматум от партии, които са успели, но в сравнителен план са загубили гласове", заяви Местан в кулоарите на парламента.

Според Велева в кабинета ще бъде направен ремонт, поради това, че един от министрите отива в Брюксел, а зам.-министри са в екипите на евродепутатите.

Рашидов: Ще напусна ГЕРБ, ако се сближат с ДПС

"ДПС не са глупави - те в момента са заели множество административни и министерски позиции, всъщност в момента те са тези, които управл...

Кабинетът ще се опита да направи работещи политики, смята Велева, но дали парламентът ще им осигури спокойствие и свобода за всичко това, е друг въпрос.

Аз съм зачуден от тази загриженост за правителството.
Страната ни се нуждае от незабавни парламентарни избори, защото тази сериозно разклатена политическа среда е неблагоприятна за тежки корупционни схеми, каза от своя страна Атанас Атанасов. А социологът Мира Радева обобщи: Ще крадат като за последно".


Ако разумните среди в БСП осъзнават в какво се въвличат, те имат най-голям интерес от предсрочни избори, смята Атанасов.

Според Атанасов думите на Местан са класически ход за клатене на властта, нещо,което ДПС е правила винаги.

С това твърдение се съгласи и Мира Радева, която уточни: ДПС стремглаво покачва гласовете си, когато е била на власт.

Незабавно въвеждане на мажоритарен вот от типа гласуване за кметове - това е единственият шанс, според Мира Радева.

Тримата коментираха и масовото купуване на гласове на евровота, на което специализираните органи не реагираха адекватно. Велева, Радева и Атанасов бяха категорично единодушни в мнението си, че купуването на гласове е тежка престъпност.

Наркомрежите бяха включени в тези избори, заяви Атанас Атанасов и подчерта, че има доказателства, но на този етап няма да споменава имена.

Валерия Велева заяви:Медиите си свършиха перфектно работата като показаха всичките ужасии. Тя обаче бе категорична, че след всеки репортаж прокуратура и МВР трябваше да реагира.
Ние от тук нататък няма да можем да правим нормални избори, смята Велева.

Нека разумните хора, и във властта, и в обществото, да намерят сили да поискат избори незабавно. Държавата, страната ни има нужда от коренна промяна, призова Атанасов.

Да, трябва да има промяна, съгласи се Валерия Велева, но тя уточни: Много по-добре би било да видим една силна десница в бъдещия вот, не такава левица, която се раздира от противоречия.

Страната има нужда от избори и те трябва да бъдат направени бързо, категорична бе и Радева. Барозу ни го каза в прав текст, допълни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика