Вече има въпрос към Кунева какво ще направи да се учи за престъпленията на комунизма

4277
Вече има въпрос към Кунева какво ще направи да се учи за престъпленията на комунизма
Снимка: БГНЕС

След като част от депутатите от Реформаторския блок не подкрепиха избирането на вицепремиера Меглена Кунева и за министър на образованието, “приятелският огън” срещу нея продължава. Депутатът Борис Станимиров от ДСБ вече е внесъл парламентарен въпрос към Кунева в качеството й на образователен министър. Това става ясно от регистъра за парламентарен контрол, като чаканият отговор е устен. В програмата за следващия парламентарен контрол обаче участие на Меглена Кунева не е предвидено, явно ще е по-нататък.

Депутатът пита новия министър “какви стъпки възнамерява да предприеме, за да осигури в рамките на обучението по история в средните училища задълбочено и обективно изучаване на престъпленията на комунистическия режим?”. Станимиров припомня, че в България има действащ Закон за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен. Той уточнява, че Народното събрание вече е отхвърлило предложението му престъпленията на комунистическия режим да влязат в учебниците по история. Това е станало още на ниво комисия. Депутатът от РБ обаче уточнява, че е в ход инициатива, която да принуди народните представители да променят решението си. “Към петицията се присъединиха редица общественици и граждански организации, а на 29 януари т.г. Президентът на Република България подписа петицията”, допълва Станимиров.

"Протестна мрежа" настоя да няма отстъпление за престъпленията на комунистите

Заради "зачестилите медийни изяви на лица, свързани с БСП и сателитните ѝ производни от нея политически организации, както и по повод з...

Въпросът на Станимиров, който влезе в Народното събрание, след като Кунева стана вицепремиер в края на 2014 година има и личен характер, както за питащия, така и за отговарящия, коментира БГНЕС. Публично известен факт е, че Кунева има сключен граждански брак с Андрей Пръмов, син на секретаря на ЦК на БКП Иван Пръмов. Ако Меглена Кунева напусне второто правителство на Борисов и се върне в Народното събрание, то Борис Станимиров ще трябва да напусне парламента. Отговорът на Меглена Кунева трябва да бъде оповестен в пленарната зала на 12 февруари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика