Вежди Рашидов: Отново предстои на улицата да има кръв

20923
Вежди Рашидов: Отново предстои на улицата да има кръв
Снимка: БГНЕС

"Откакто Доган е във властта, той държи държавата. Той е собственик на държавата, Пеевски е изпълнителят на държавата, а Василев е банкерът на държавата. Сега е делбата да си вземат парите. Отново предстои на улицата да има кръв. Всички убийства досега бяха от политико-икономически интереси, за едни пари се бият хората – защото тези хора живеят от шума на парите. Докато Доган е във властта, ще има кръв по улицата". По този начин депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов обясни своето тълкуване на "задкулисието" у нас. 

Според него човешкият живот в България е евтин - до 100 000 евро.

Вежди Рашидов иска съд за всеки, отричащ Възродителния процес

Отричането на Възродителния процес е престъпление и прокуратурата трябва да се сезира срещу всеки, който твърди обратното. Това заяви в...

„Но някой може да бъде поръчан и за 5000 евро. Проблемът е, че няма държава – една тояга и всеки, където му е мястото”, обясни Рашидов.

Коментирайки чисто политическата ситуация в България, той отрече да е възможен какъвто и да било управленски съюз между ГЕРБ и ДПС. Ако това стане, партията на Борисов щяла да се унищожи. „Аз ще ви бъда лакмус – като им обърна гръб и си тръгна от партията, значи са се договорили”, увери Вежди Рашидов.

Той коментира и напрежението по оста "Делян Пеевски-Цветан Василев": „Преди време казах, че въздухът мирише на барут и очаквам изстрели - то се случи. Крадените пари стават нервни, защото интересите много растат”. Според бившия министър „въпросът е не кой на кой дължи, а кой иска да прибере парите от газопровода („Южен порок” – бел.ред.) – оттам изпълнителят иска да източи 2 млрд. лева”.

 

Вежди Рашидов поиска спешна визита на Българския Лувър, Стоянович отказа

Ново раздвижване се очерта около т.на.р Български Лувър - Националният музеен комплекс. Бившият културен министър Вежди Рашидов е поис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика