Тодоров, ГЕРБ: Радев беше една нула, която БСП извади от нищото

6364
Тодоров, ГЕРБ: Радев беше една нула, която БСП извади от нищото
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се превръща в слабо звено във веригата България – НАТО – ЕС, във веригата България – нейни съюзници на Балканите и във веригата външна политика, която България прави по отношение на страни, които са в Близкия Изток. Това каза в студиото на bTV депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

По думите му не само Румен Радев, а ПГ на БСП и определени хора, които някои титулуват като експерти по национална сигурност, като Славчо Велков, създават огромен потенциал за проблеми във външната ни политика.

„Велков пусна интригата, че нашето правителство е поело ангажимент да подкрепи референдума в Иракски Кюрдистан. Няма нищо вярно в това, което той е казал”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Радев: Някои хора губят нервите си, когато се говори за борба с корупцията

Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за силен единен орган за борба с корупцията. Това заяви пред журналисти в Букурещ пр...

Тодоров показа в студиото папка със служебна характеристика на Славчо Велков, според която Велков „проявява необузданост на нервите, които го довеждат до сложни ситуации с лоши последици. Ако на същия се оказва помощ, може да се изяви като командир в бъдеще”.

Румен Радев е слабо звено във веригата национална сигурност на България, каза Тодоров. "Групата на БСП се превръща в платформа, чрез която лица с необуздани нерви… понякога Славчо Велков, великият експерт, проявява необузданост на нервите, които го довеждат до сложни ситуации с лоши последици.

Румен Радев беше същата нула, която извадиха от нищото. Случайни личности като Румен Радев, които изпълняват проекти от типа на президент, конфигурирани в североизточна посока, защото Радев е бил посочен на Корнелия Нинова, и когато днес му берем последиците, от това, че един случаен човек стана президент на България, трябва да си дадем сметка как стана той кандидат на БСП", допълни той.

Румен Радев е случаен човек на това място, никога не съм го вземал насериозно и ми е много странно как го извадиха като заек от ръкава, допълни депутатът от ГЕРБ. Случайни хора се опитват да спъват националните интереси на България, каза още Антон Тодоров. "Този човек е зам.-началник на Комисията за контрол на специалните служби. Второ – началникът на канцеларията на Румен Радев няма допуск.

Това означава, че ДАНС, военна информация, ДАР имат проблем с докладите, които са задължени да дават на президента, защото тези доклади трябва да минават през човек, който няма такъв допуск и са измислили коварната и хитра схема главният секретар на президента Дмиитър Стоянов да получава тези доклади, за да може да бъде заобикаляно лицето Иво Христов, което няма такъв допуск".

След нов скандал в парламента: БСП иска комисия и сезира Цацаров за НДК

Честването на 140-годишнината от освобождението на Свищов от турско робство и скандалът около НДК разпалиха поредния скандал между упра...

Тодоров зададе въпроса дали Румен Радев не е нарушил Закона за защита на класифицираната информация, позволявайки лицето Иво Христов, който няма допуск, да продължава да изпълнява своите функции и как ги изпълнява без такъв допуск.

Антон Тодоров каза, че в ГЕРБ не се страхуват от единен антикорупционен орган и ще го направят.

Срещата между Румен Радев и кмета на Свищов, на която не са могли да присъстват представители на ГЕРБ, Антон Тодоров коментира така:

„Секретарят по вътрешна политика на Румен Радев е човекът който е описал формата, задал е рамката и той е човекът, който съгласувано с Радев не е допуснал председател на парламентарна група, депутат, Светослава Стоянова от Свищов, областен управител – проф. Попова, и заместник-областен управител плюс кмета на Търново, който е председател на Сдружението на общините”.

От президентската канцелария не могат да скрият факта, че имат двоен аршин. Това е най-големият проблем, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика