Весела Лечева заварила тежко разрушени отношения в спорта

1986
Весела Лечева заварила тежко разрушени отношения в спорта
Снимка: БГНЕС

Предприела съм действия за осигуряване на безпрепятствен тренировъчен и състезателен процес по отношение на експлоатацията на спортните съоръжения. Трябва да се гледат не само финансовите резултати. Спортните обекти и съоръжения не бива да се поставят под един знаменател с търговски обекти. С една заповед спрях всички търгове, така че да можем да прецизираме цените, по които се отдават съоръженията към спортните клубове. Това каза министърът на младежта и спорта Весела Лечева в ефира на bTV.

“Клубовете не могат да бъдат натоварвани с тежки наеми и договорни отношения. Например клуб по борба или по бокс, който трябва да плаща наем 5 000 лв., а сега предстоят и зимни месеци, това означава, че той стартира с минус 10 000 лева за месец. Затова трябва много сериозна и специфична работа по отношение на ползването на спортните обекти и съоръжения. Не трябва да се допускат, хора, които тепърва се учат и се запознават къде са те, а хора, които са професионално подготвени, така че да могат да осигуряват необходимото на клубовете и организациите, а именно техния безпрепятствен състезателен и тренировъчен процес”, каза Лечева.

Весела Лечева: Президенът не се намесва в БСП и не е узвил партията

„Президентът Румен Радев във всички си действия, изказвания и решения винаги е подкрепял БСП. По никакъв случай не мисля, че държ...

Спортният министър посочи също, че това, което вижда към момента са едни много тежко разрушени отношения между спортните организации и ръководството на министерството.

“Спортните организации са най-естествените ни партньори, тези, които реализират спортния продукт и спортната политика и от които очакваме резултати. Затова ние сме в непрекъснат диалог с тях”, заяви Весела Лечева.

Министърът каза, че връща на работа в Министерството на младежта и спорта и в дружествата хора, които могат веднага да влязат в своите функции, така че никой да не бъде ощетен по отношение на подготовката на спортистите и най-вече на резултатите.

В отговор на журналистически въпрос министър Лечева посочи, че очаква повече приходи от Българския спортен тотализатор. “Тотализаторът работи в една добра монополна среда, което законодателството постанови. Но тук е важен и начинът, по който се изразходват средствата от БСТ. Трябва изключително професионално да се подхожда по отношение на ефективността на рекламни кампании и други разходи. Необходими са хора специалисти и професионалисти, компетентни и отговорни”, категорична бе Весела Лечева.

Лечева: Само след 2 години е Олимпиадата в Париж, ще бъдем близо до спортистите ни

"Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт." Това заяви Весела Лечева, която пое поста на служебен министър на младежт...

Министърът каза още, че предишното ръководство е имало желание да дофинансира строителството на зала “Арена Бургас”. Според нея не е обосновано да се дават още средства, тъй като няколко пъти са правени допълнителни споразумения за увеличаване финансирането за залата. Тези договори и процедури по обществени поръчки трябва да се спазват и изпълняват. До момента държавата е осигурила 63,8 милиона лева за залата в Бургас.

ОЩЕ: Весела Лечева сменя шефовете на тотото, Йордан Йовчев влиза в УС на Националната спортна база

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антон Хекимян vs Борис Бонев: Лют спор за бюджет, паркоместа и заплатите на общинарите

Сандов: "Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ

Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и Румен Радев

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика