Веселин Марешки прие Роман Якич - ръководител на мисията на ОССЕ за избори 2017 *

3728
Веселин Марешки прие Роман Якич - ръководител на мисията на ОССЕ за избори 2017 *

По инициатива на екипа на ОССЕ, който ще наблюдава изборите на 26 март, лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки се срещна с Роман Якич – ръководител на мисията. Гостът постави няколко теми за обсъждане като например – достъпът на извънпарламентарни партии като ВОЛЯ до медийни изяви в предизборната кампания, държавните субсидии на партиите, възможностите за бъдещи партньорства в рамките на новия парламент и др.

„Никак не е приятно в 21 век, в една европейска държава, каквато е България, ние отново да говорим за корупция, за манипулация на изборите, за специално наблюдение на процеса. Ето това е също една от причините да се появи нашата формация. Статуквото продължава да играе по стари сценарии, които сме гледали много пъти. Ние сме единствените с почтени послания към избирателите”, каза Веселин Марешки. В отговор на въпрос на госта, той подчерта, че темата за коалициите няма как да е на дневен ред, преди да са се произнесли избирателите. Едва след като стане ясно кой какво доверие е спечелил на 26 март, тогава ще може да се коментира и тази тема.

Веселин Марешки: Хората очакват отговори от партиите на статуквото, а те разиграват фарс

Партия "ВОЛЯ", водена от горещото име в българския политически живот Веселин Марешки, със сигурност се превръща в сериозен фактор в кам...

„Ние имаме 6 ключови за управлението мерки в програмата си и принудихме и останалите да говорят за тях- например борбата с корупцията и картелите”, заяви Марешки. По думите му, политическата ни система така е изградена, че възпроизвежда статуквото и това е проблем, срещу който ВОЛЯ се изправя. В отговор на въпрос, той изтъкна отрицателното си отношение към държавната субсидия за партиите като подчерта, че нерядко тя e параван за прикриване на други, нелегитимни приходи в партийните каси.

Двете страни се договориха наблюдателите на ВОЛЯ да информират мисията на ОССЕ у нас за евентуални нередности в изборния процес.

* Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Марешки настоя за дебат с ГЕРБ и БСП

Масло в огъня на неразбирателството между ГЕРБ и БСП наля и едно от най-горещите политически имена в последно време - Веселин Марешки. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика