Вигенин е оптимист за Украйна

25202
Вигенин е оптимист за Украйна
Снимка: БГНЕС

"Оптимист съм, че оттук нататък нещата в Украйна вървят към нормализация. Разбира се, реално този процес ще завърши със следващите президентски избори. Надявам се занапред вече много по-спокойно украинският народ да може сам да определя в каква посока ще иска да се развива, в какви отношения ще бъде с ЕС и с Русия. Надявам се, че ние от ЕС, Русия и Украйна си научихме урока", каза външният министър Кристиан Вигенин в Банско, цитиран от Стандарт. "Никой не иска да види Украйна в хаос, в гражданска война или разделена. Това е отговорност на всички и не бива да го допускаме", подчерта той.

"Прилагането на споразумението ще изисква усилия от всички страни, въпросът е сега все пак да се изработи една конституция, която да може да позволи институциите да работят ефективно. Предстои тя да бъде променена, така че да бъде по-ефективно управлението на Украйна", добави той.

„Иначе от друга страна е важно умерената опозиция, която всъщност участва в този процес, да може да се включи активно в управлението на страната, да се създаде правителство на националното съгласие и да се справи с радикалната опозиция, която създаде немалко проблеми", смята дипломат №1 на страната.

"Радикалите в Украна могат да продължат да създават проблеми и с голямо внимание трябва да се подхожда", предупреди министърът.

"Всички, които милеят за бъдещето на Украйна трябва да знаят, че няма нужда от крайно десните фашизирани формирования, които набраха немалко сила в последните дни. Трябва да се мисли за справяне и с тази заплаха", допълни Вигенин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика