Вигенин: Не е ли лицемерно да се отървем от старата техника и да я дадем на Украйна?

2364
Вигенин: Не е ли лицемерно да се отървем от старата техника и да я дадем на Украйна?
Снимка: БГНЕС

"Не е ли лицемерно просто да се отървем от старата техника, да я дадем на Украйна и да ѝ кажем, че помагаме военно". Това попита зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин пред БНТ.

Сайтове като "Миротворец" няма да променят моите позиции, нито могат да ме уплашат, но за Украйна не е полезно този сайт да функционира по този начин, заяви Вигенин.  Вигенин не се притеснява за сигурността си. Заяви, че ползва кола на НСО, която му се полага като заместник-председател на НС и не се чувства по-специален от останалите включени в списъка.

Проф. Станчев за списъка на „Миротворец”: Има убити и изчезнали хора

Списъкът на „Миротворец“ не прави чест на Украйна. Идеята му е да се търсят такива хора в страната, който са против Украйна...

Скандалът с "Миротворец": За да забравим по-належащите скандали

При изслушването на службите вчера са изразени опасения, че не толкова самото присъствие, колкото шумът около "Миротворец" може да повиши риска за хората в списъка. Според Кристиан Вигенин българските власти са пасивни, а силен жест от страна на Украйна би било да съдейства всички български граждани да бъдат премахнати от списъка.

"За мен е учудващо основанието, на което съм включен. Едното е изказване от дискусия в НС миналата година, не виждам как от него прозира, че съм враг на Украйна. Отбелязани са и позициите ми като външен министър от 2014 г., заради които бях атакуван почти денонощно от крайната руска пропаганда. Оказа се, че явно и крайните елементи в Украйна не са били доволни", каза той.

"Ще продължавам да говоря и да търся национална и единна позиция, която да събере крайностите, защото когато българското общество е разделено, то е слабо, посочи Вигенин". Той коментира още, че в позицията на украинското посолство за "Миротворец" няма нито критика, нито разграничение от сайта. 

Мария Габриел пред украинския посланик: Обезпокоително е включването на български граждани в списък с врагове на Украйна

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел проведе телефонен разговор с посланика на Украйна в България Олеся Илашчук по...

За БСП въпросът за предоставянето на военна помощ на Украйна е решен отдавна - не считат, че страната ни трябва да се ангажира с това, а трябва да посредничи за мир. Кристиан Вигенин заяви, че решението за предоставяне на БТР-и на Украйна е спорно, защото част от вносителите му обясняват как техниката е стара.

Решено: Изпращаме бронетранспортьори на Украйна

"Не е ли лицемерно просто да се отървем от старата техника, да я дадем на Украйна и да ѝ кажем, че помагаме военно. Има го и другият аргумент - те са добри, годни, ще помагат на Украйна. Дадоха се доста аргументи, че и България може да ги ползва при нужда"

Решението за концесията на "Лукойл" е прибързано и взето в грубо нарушение на правилника на парламента, тъй като не е дадена възможност за възражения и поправки между двете четения, заяви Кристиан Вигенин. "Прецедентът е, че когато има възражения и има желание от народен представител да направи възражение, това да се пренебрегне и да се използва силата на мнозинството да се реши каквото и да е".

Митов: Списъкът "Миротворец" не е за отстраняване на хора, проблемът е в личните данни (ВИДЕО)

Тези списъци не са за отстраняване на хора, но и не допринасят за добрите взаимоотношения. Това коментира Даниел Митов от ГЕРБ, който е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика