Вигенин: Преизчисляването на пенсиите ще струва около 800 млн. лв.

1817
Вигенин: Преизчисляването на пенсиите ще струва около 800 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

​Ние не знаем все още достатъчно за случилото се в Париж. Струва ми се, че това е по-скоро един опит да се стресира Франция преди президентските избори, а и да се повлияе на тях. Струва ми се, че това е един политически сигнал на "Ислямска държава". Живеем във времена на несигурност. ​Това заяви Кристиян Вигенин от БСП.

Преизчисляването на пенсиите от 1 юли

Това е наш ангажимент, който ние поехме в хода на предизборната кампания. Нашите оценки бяха, че на годишна база това преизчисление ще струва около 800 млн. лв. Бюджетът може да си го позволи. Очакваме да ни подкрепят парламентарните групи, които имат отношение към ангажиментите си към предизборната кампания. Могат да се намерят 400 млн. лв. за преизчисляването на пенсиите от първи юли, отбеляза Вигенин в ефира на БНТ.

Замразяването на доходите на депутатите също е наш ангажимент към предизборната кампания. Това е жест на солидарност към хората, които продължават да страдат от ниските доходи, които получават, коментира бившият външен министър.

Актуализират бюджета с 97 млн. лв. заради вдигането на пенсиите

С 97 млн. лв. предстои да бъде актуализиран бюджетът заради повишението на минималните пенсии за осигурителен стаж и възраст. Това съоб...

Новото правителство

По думите му на Обединените патриоти им се налага да се откажат от сериозни ангажименти в своята предизборна кампания заради коалицията. Ако ГЕРБ и Борисов искат да изкарат пълен мандат, това, което са се договорили с Обединените патриоти, не води до това. Аз не смятам, че животът на този парламент и това правителство ще бъде четири години, уточни Вигенин.

Председателството на ЕС

Предстои да бъде представена националната програма за председателството на ЕС. Важните въпроси са Brexit, кохезионната политика, политиката на сближаване и сигурността на Балканите и Черноморския регион. По време на нашето председателство ще има концентрирани много сериозни теми, отбеляза още Вигенин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика