Вигенин: Промените в БСП ще дадат нов облик на партията

12345
Вигенин: Промените в БСП ще дадат нов облик на партията
Снимка: БГНЕС

Промените в БСП започнаха още през лятото с оставката на Сергей Станишев. В БСП този процес върви еволюционно, има нови имена в парламентарната група.

Сега очевидно се върви към една не малка промяна, въпреки че тя засяга няколко имена – това са хора, които имат своето влияние в партията, и мисля, че сигналът, които дава председателят с тях е, че тръгва към една постепенна промяна на поколенията в партията. Това каза бившият външен министър Кристиан Вигенин, коментирайки отстраняването на Димитър Дъбов, Ангел Найденов и Евгени Узунов от ръководството на БСП, пред БНР. 

Вигенин: Въпрос на време да си върнем загубеното доверие

Работата на Народното събрание може да се окаже не чак толкова сложна. Ще бъде много по-различно – очаквам да бъде сложен край на...

„Кадровите промени в БСП не целят драстична смяна на поколенията в ръководството на партията, те постепенно ще дадат новия облик на партията. Става въпрос за стъпки, които ще направят структурите на БСП по-ефективни, защото идват местни избори и БСП няма много време да се подготви за тях. За нас те са много важни и резултатите от изборите не дават повод за голям оптимизъм, ако не направим необходимите крачки за стабилизирането на партията”, каза още той. 

Вигенин заяви, че новият кабинет е четворна коалиция от абсолютно несъвместими една с друга партии. „Това е десен кабинет, който е подкрепен от националисти, които имат крайни антиевропейски виждания по ред въпроси. В същото време за цвят има и представител на партия, която до скоро се считаше за лява. В една дясна програма да вкараш този елемент, означава пълно обезличаване и на практика се потвърдиха нашите твърдения, че АБВ е създадено с цел отслабване на БСП и превръщането й в лява патерица на ГЕРБ”, сподели още Вигенин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика