Властта видя последните знакови убийства като опит да се клати държавата

3419
Властта видя последните знакови убийства като опит да се клати държавата
Снимка: БГНЕС

Убийство като отмъщение от престъпния свят – това ми изглежда много сериозна версия и е най-логичната версия, по която да се работи. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов в коментар за убийството на бизнесмена Петър Христов.

Каракачанов визира информацията, че Христов е помогнал решаващо за разбиване на групата на "Наглите", като е осигурил ключов свидетел – Валентин Михайлов-Ихтиманския, който е бил затворник по времето, когато бизнесменът е ходатайствал той да съдейства на МВР. Министърът на отбраната оповести теча на информация като "безотговорен" и реално обвини силовите структури за изтичането на данните. Навсякъде, където тази организирана престъпност мърда, може да се случи такова нещо, заключи Каракачанов пред Нова телевизия и определи за "по-страшно" как може да изтича информация като тази за Христов.

Полицай знаел, че Росен Ангелов живее в Луково

Полицай от Своге е знаел, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, обявен за национално издирване преди 8 го...

Не е съвпадение – така Красимир Каракачанов коментира дали има връзка между убийството на Христов и стартиращото европредседателство. Няма само престъпният контингент да се опитва да разклати правителството, ще се организират всякакви мероприятия, убеден е министърът, който добави, че имало завод, в който била изречена репликата: "Сега е европредседателството, време е за джангър", без да казва кое е предприятието.

Дали протестът на полицаите е опит да се разклати държавата – никой не отрича последователността на исканията им, върна назад Каракачанов. От думите му излезе, че служителите на МВР протестират много време и затова сега готвените протести не може да се считат за провокация към третото правителство на Бойко Борисов. По закон служителите на МВР имат право да протестират, друг е въпросът дали трябва да се прави сега, заключи Каракачанов, според когото само военните нямали право на стачка. Припомняме, че многократно полицейските синдикати (СФСМВР) казваха, че нямат право на ефективна стачка по време на работа и протестират или в обедната си почивка, или когато отишлите на протест служители на МВР не са на работа.

На Каракачанов му беше припомнено как вицепремиерът Валери Симеонов говореше за възстановяване на ракетните площадки в Южна България, а преди да влезе във властта, поздрави турския президент Реджеп Ердоган как се е справил с превратаджиите, но същевременно премиерът Бойко Борисов нарича Ердоган "Тайпи". Говорим за изказвания, които са разделени от период от година и осем месеца, отговори Каракачанов. "България трябва да развива приятелски отношения с Турция, но на равнопоставена основа. България не трябва да позволява на никой да ни се меси във вътрешните работи, както Турция се месеше. Приятелство – да, но на база на равнопоставеност и взаимно уважение", са думите на военния министър.

По темата с граничната ограда и новите снимки на депутата от БСП Елена Йончева, Каракачанов каза, че „няма непробиваемо съоръжение”. Той заяви, че се намират начини за преодоляване дори на израелската стена в Палестина, имало пробиви и на Берлинската стена.

Нови версии и данни за убийствата в Нови Искър и Петър Христов

Застреляният вчера в кв. "Манастирски ливади" Петър Христов е завел затворника Валентин Михайлов-Ихтиманския пред вътрешния министър на...

Позиции

Според депутата от ГЕРБ Тома Биков темата с последните убийства в България се преекспонира. Сериозни хора излизат във Facebook с конспиративни теории за битово убийство като това от Нови Искър. МВР даже даде повече информация, отколкото трябваше, стана ясно от думите на народния представител. В 90% от случаите като убиеш 6 души, се самоубиваш, излезе от изказване на Биков, който попита и каква логика има да убиеш толкова много хора. Наистина една голяма трагедия се превърна в повод хора, които са леко заинтересовани от разклащане на правителството, да изкарват конспиративни теории, подчерта Биков.

Същевременно депутатът от БСП и експерт по сигурност Славчо Велков коментира, че убийствата в Нови Искър и на бизнесмена Петър Христов са от различен характер. Въпросът е внушава ли се чувство за несигурност и дали някой иска "да клати държавата", ще си проличи, каза Велков. Ще си проличи още утре (11 януари), когато де факто се открива европредседателството, добави той. Не е нормално такива престъпления да се правят на такива възлови места в столицата, заяви червеният депутат, визирайки убийството на Петър Христов. Велков определи като "необяснимо" това, че МВР сега трябва да обяснява всичко около убийствата в Нови Искър.

Биков пък обяви, че за миналата година в България имало само 1 неразкрито убийство, но Велков му опонира, че няма нито едно разкрито поръчково убийство. В отговор депутатът от ГЕРБ каза, че още не е ясно кой уби известната малтийска журналистка Дафне Каруана Галиция, но водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев посочи, че това е лош пример, защото е случай, показващ как загива човек, разкриващ корупция сред управляващите в страната си. Просто искам единен стандарт – някой в The Guardian написа ли, че Малта е най-корумпираната в ЕС, не се предаде Биков.

Най-знаковите неразкрити убийства по времето на Бойко Борисов

Началото на 2018 година донесе на България жестокото шесторно убийство в Нови Искър. За обвиняем беше посочен Росен Ангелов, който след...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев единствен от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика