ВМРО вкара реториката "умни и красиви" срещу президента

25612
ВМРО вкара реториката "умни и красиви" срещу президента
Снимка: БГНЕС

Негодувание - с тази дума може да се опише позицията на ВМРО, която е част от коалицията на "България без цензура", относно припомнянето на президента Росен Плевнелиев, че парламентът не прави нищо вече пет месеца по инициативата за референдум за изборните правила.

Българският президент Росен Плевнелиев напомня, че гласът на 600 хиляди избиратели бил сложен в чекмеджето. Има предвид подписите за промяна в изборните правила. Интересно защо обаче Плевнелиев не си спомня за гласа на 500 хиляди, които поискаха запазване на реакторите на АЕЦ „Козлодуй”. Не си спомня и за повече от 300 хиляди, които поискаха референдум за надвисналото турско членство в ЕС, припомнят от партията на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки.

Проверяват подписите за референдума за отмяна на партийните субсидии

Съвместна комисия от служители на Народното събрание и представители на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум "Да...

ВМРО протестира срещу двойния стандарт на президента. Не може гласът на едни българи да тежи повече от гласа на други. Явно Плевнелиев отново започна да дели българите на умни и красиви и не толкова умни и красиви, казват от ВМРО в типичната реторика на Николай Бареков. Плевнелиев може би забрави, че именно това му изяде главата преди една година и го направи президентът с най-нисък рейтинг в новата ни история, посочват "воеводите".

ВМРО е за въвеждане на форми на електронно гласуване и за задължително гласуване – това може да стане и без референдум. В същото време обаче има далеч по-важни теми, по които българите следва да бъдат питани, смятат от ВМРО.  

Затова ВМРО повтаря предложението си президентът и основни партии да изработят заедно надеждни въпроси за референдум – за изборна реформа, но и за членството на Турция в ЕС, за съдбата на монополите и т.н.

Позицията на ВМРО – Българско национално движение не е променена – партията е за провеждането на референдуми с всички избори.

Управляващите нарочно не искат важни референдуми

Съпротивата срещу референдума за изборните правила е огромна. Това каза председателят на инициативния комитет на идеята професор Георги...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика