Волен Сидеров: Сделката за F-16 не е добра за България

5681
Волен Сидеров: Сделката за F-16 не е добра за България
Снимка: БГНЕС

"Тази сделка не е добра за България. За пореден път водим васална и колониална политика. Няма как доходите в България да растат по този начин. Това съм го казвал и обяснявал много пъти. В момента отворихме нови 4 000 работни места в САЩ, вместо да направим това в България. Подпомагаме икономиката на САЩ с милиарди за самолет, който още е на чертожната дъска. Империята ни е наредила да платим веднага, а те кога ще доставят самолетите - не се знае, защото така е записано в договора. Чух ген. Попов да казва, че ако не се купят сега самолетите, това ще е пагубно за военновъздушните сили. Това е смешно. Вижте турците какви хубави ракети си купиха от Русия. На нас ни трябва нещо такова, за да пазим небето си, а не 8 самолета, които между другото могат да носят и ядрено оръжие. Това е много опасно, но така са ни наредили и ние плащаме милиарди." Това каза в интервю за bTV лидерът на партия  "Атака" Волен Сидеров.

По думите му Русия няма нищо общо със СССР : "В момента България може да черпи само ползи от Русия. Ще дам пример - ако бяхме направили "Южен поток" през 2015 година, сега щяхме да имаме 2 млрд. в хазната. Сега тези милиарди ги даваме на САЩ. Нека хората сами да преценят кое е по-дбре за България."

Сидеров чака Симеонов и Каракачанов за среща, те му казаха, че не могат

Волен Сидеров ще очаква днес, 12 юли, лидерите на ВМРО и НФСБ – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които покани ден по-рано ...

Помолен да коментира отношенията в малката коалиция Сидеров заяви:

"Мен ми е интересно какво промени мнението на моя скъп колега и партньор Красимир Каракачанов, който преди 4 години е защитавал моите тези? Аз нямам проблем с него и Валери Симеонов. Тук не говорим за личностни конфликти. Говоря за защита на интересите на България. В Обединени патриоти си говорим. Днес има коалиционен съвет и аз смятам да отида. Там ще попитам как с фалшификация беше променено ръководството на парламентарната група. Те направиха измама. НФСБ и ВМРО се възползваха от "Атака" и сега искат да ни отстранят. Благодарение на мен Каракачанов е вицепремиер, а Симеонов беше такъв. Сега те се опитват да остържат "Атака". Аз почвам да се чудя дали има смисъл въобще да оставаме в този парламент."

Той допълни, че не иска да лъже хората:

"Те гласуваха за Обединени патриоти заради определени идеи. Аз питам къде са минималните пенсии от 300 лева? Няма как да работя с тези измамници, защото те извършиха измама и подмениха ръководството на ПГ. Все още не съм взел решение. Ще го взема. Но се обръщам към скъпите си колеги - хайде колеги, дайте да вдигнем доходите и пенсиите. Това сме обещали. Не е мъжко да се събереш на тъмно и да ме изключат от комсомола", каза още той.

Сидеров вдигна скандал в bTV, цензурирали го

"bTV цензурира участието ми в предаването "Лице в лице" за пореден път. И това се случи една минута преди да вляза в ефир. Вече бях ока...

Относно хакерската атака към НАП Сидеров заяви, че такива атаки има навсякъде по света.

"Ако бяхме нормална държава, тази атака нямаше да се отразява така и нямаше всеки да дава акъл по студиата, а органите щяха да си свършат работата тихо и както трябва. За мен такива хора, които извършват атаките, трябва да работят за държавата, да я предпазват от подобни киберпрестъпления и да получават високи заплати. Чувам, че се казва, че няма пари за това, но същевременно изливаме милиарди за F-16.", обясни позицията си Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика