За незабавна оставка на правителството на Кирил Петков призова лидерът на партия МИР

2525
За незабавна оставка на правителството на Кирил Петков призова лидерът на партия МИР
Снимка: ПП "МИР"

Председателят на политическа партия МИР Симеон Славчев призова Кирил Петков и неговото правителство незабавно да подадат оставка и да си отидат с мир.

„Правителството на Кирил Петков е най-пагубното и некомпетентно в най-новата ни история. Това е правителството, което вместо да направи българската икономика работеща и ефективна, взема ежедневно огромни заеми, чрез които погубва и поробва българския народ и унищожава бъдещето на децата ни в родината. Това правителство беше съставено безпринципно, без ясна програма, без приоритети и напълно закономерно сега се разпада. Вместо да решава реалните проблеми на българските граждани, социалната, икономическата и здравната криза, правителството на Кирил Петков ежедневно ги задълбочава. Именно затова ги призоваваме още днес да подадат оставка и да си отидат с мир в Канада, Америка или там, откъдето са дошли, за да рушат родината ни“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Симеон Славчев: Наглостта на коалицията няма край

Току-що най-некомпетентният министър на транспорта в България за всички времена Николай Събев, който си купи поста на министър срещу 30...

Той изброи и основните причини, заради които партия МИР иска правителството на Кирил Петков незабавно да подаде оставка. Сред тях са пълна некомпетентност и невъзможността правителството да реши нито един от проблемите на българските граждани. Според Славчев това правителство служи не на българския народ, а на чужди интереси и държави и застрашава националната и енергийната сигурност на България, здравето и бъдещето на българските граждани.

Председателят на партия МИР припомни също, че правителството на Кирил Петков е извършило национално предателство, взимайки решение за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна, като по този начин според Славчев България е заела страна във военния конфликт, което е в разрез с националния интерес на страната.

„Правителството на Кирил Петков дойде на власт като излъга голяма част от българските граждани като им обеща, че се бори срещу корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и Бойко Борисов. Нищо подобно не се случи, напротив – Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и цялата им безпринципна коалиция продължиха модела на ГЕРБ с пълна сила. Всички те дойдоха на власт с обещанието за промяна, а извършиха най-голямата подмяна за последните 32 години в България. Само за 6 месеца на власт те надминаха по наглост, цинизъм, кражби и корупция управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ, което доведе българското общество до морална криза и упадък на ценности и принципи“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че българите трябва да спрат да избират между по-малкото зло, а е крайно време да изберат доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността.

Симеон Славчев: Казахстан е стратегически партньор на България

За насърчаване на взаимното сътрудничество между Република Казахстан и Република България и в чест на 30-тата годишнина от установяване...

„Призовавам правителството на Кирил Петков да поиска вот на доверие от българските граждани, което може да се получи само чрез провеждане на предсрочни парламентарни избори. Нека Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова да не плашат българите с хаос, ако се проведат избори сега, защото те самите създадоха най-големия хаос в България за последните 32 години. Всеки българин ежедневно и по собствения си джоб вижда ефекта от това управление, който е огромна инфлация, неспиращо покачване на цените на хляба, горивата, водата, отоплението и всички други стоки и услуги. Голяма част от българските граждани вече едва свързват двата края, а малкият и средният бизнес, който е гръбнакът на българската икономика ежедневно и без никаква помощ се бори да оцелее. Всичко това може да се определи само по един начин – тотален геноцид над българския народ“, каза още Симеон Славчев.

Той попита как Бойко Рашков, който е разследван за незаконно придобиване на имущество ще бъде сложен за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

„Всеки ден на това правителство на власт е пагубен за България, защото освен всичко друго правителството на Кирил Петков разруши моралните и етичните норми на българското общество, умишлено го раздели и насади омраза в него. Крайно време е българите да разберем, че съдбите ни, тези на нашите деца и на цяла България са в нашите собствени ръце, но затова трябва обединение на моралните, инициативните и родолюбивите българи“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той каза, че ако правителството на Кирил Петков не подаде незабавно оставка партия МИР заедно с огромна мрежа от граждански, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации ще организират най-големите и масови граждански протести в България и ще принудят правителството да подаде оставка.

Партия МИР иска МВР да забрани провеждането на „София прайд“

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) внесе днес писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с искане да бъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика