За шарлатанството, лъжците и българския Меси: Петков отвръща на политическите врагове

7054
За шарлатанството, лъжците и българския Меси: Петков отвръща на политическите врагове
Снимка: БГНЕС

"На бивши коалиционни партньори и президента трябва да им стане ясно, че ние сме партия, базирана на ценности и принципи, и ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Ние не сме в политиката, за да бъдем приятели и врагове с някой, аз съм в политиката, за да следвам принципи, така че живота на българските граждани да става по-добър". Това заяви в ефира на БТВ Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

"Ако си бил коалиционен партньор и правиш нещо срещу интереса на българските граждани, ние критикуваме, ако си президент, който има служебно правителство, което според нас уврежда интересите на българските граждани, ние също критикуваме, няма значение дали сме били партньори или не. Никой не може да ми вдигне телефона и да ми каже какво да правя. Политиците са свикнали на игри и комбинации, и точно затова сме неудобни, допълни лидерът на „Продължаваме промяната“.

Той беше категоричен, че от ПП са хора с идеали.

Тези две риторики на президента, че сме били лъжци и шарлатани, нямат много значения. Това, което обаче има значение, са действията, които се случват в последния месец, два и действието на служебното правителство, които от наша страна трябва да носят критика. Последното голямо разочарование беше примерно с Българската банка за развитие. Екипът, с който заедно преди една година започнахме да разглеждаме как един милиард е откраднат от тази банка и е даден на осем фирми, свързани с хора като Вълка, и тези хора направиха тази банка да дава средства на малки и средни предприятия, дадоха възможност тези милиони, които са изчезнали, да бъдат потърсени, и изведнъж служебното правителство ги уволнява. Същото беше и за връщането на Газпром.

Петков: Проблемът за Шенген е 12-годишното управление на ГЕРБ

"Вярвам, че истинският проблем за Шенген е това, че по време на 12-те години на управление на ГЕРБ нашите европейски партньори са знаел...

Ние няма да подкрепим първия мандат за съставяне на правителство, тъй като не искаме да излъжем половин милион бърлгари и да върнем модела "Борисов" на власт, заяви лидерът на "Продължаваме промяната".

Аз бях изумен от българския Меси, как успя да направи няколко движения, щял да подкрепи потенциално вето на президента, после нямало да подкрепи и се обърках. Затова ние сме сложили 9 ясни гаранции, какво точно трябва да се случи, за да поемем втория мандат. Ако тези гаранции бъдат изпълнени и всичките други неща почват да се случват, ние бихме поели втория мандат само с "Демократична България". За третия мандат е прекалено рано даже да се говори, защото аз не знам на кой ще го даде президента, допълни Петков.

"Нищо лично нямаме срещу проф. Габровски. Даже човекът изглежда като един стойностен професионалист в медицината, просто като виждаме колко е активен господин Борисов, ние очакваме и мисля, че е съвсем ясно, че човекът, който ще взима реалните решения, ще бъде той. Когато това е факт, няма как ние да си затворим очите и да забравим какво се случва в последните 12 години. Няма депутат в нашата партия, който вижда, че моделът "Борисов" е нещо хубаво, за да се върне обратно в България", каза още Кирил Петков.

ОЩЕ: Станислав Балабанов: Истинското лице на Кирил и Асен е на едни обикновени шарлатани

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика