X
 
 

Захариева поздрави Борис Джонсън за избирането му за премиер

1195 1
photo of Захариева поздрави Борис Джонсън за избирането му за премиер
Снимка: БГНЕС
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отправи своите поздравления към Борис Джонсън за избирането му като лидер на Консервативната партия и министър-председател на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от МВнР.

В поздравителния адрес Екатерина Захариева посочва отбелязването на 140-годишния юбилей от установяването на дипломатическите отношения между България и Великобритания. „Уверена съм, че установеният активен диалог и ползотворното сътрудничество между нашите държави ще продължат да се развиват, основани на доверие и разбирателство, за благоденствието на гражданите, в подкрепа на мира и сигурността“, подчертава Захариева.

Борис Джонсън: Няма да извадим бял флаг и да забавим Brexit

Кандидатът за британски премиер Борис Джонсън посочи в телевизионен дебат, че пророчествата за катастрофален Brexit без сделка всъщност...

Борис Джонсън служи като външен министър на Обединеното кралство в периода 2016 – 2018 г., когато съвместно с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева работиха върху теми като интеграцията на Западните Балкани, ядреното споразумение с Иран, както и приноса на Обединеното кралство към европейската сигурност след Brexit.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители