Зам.-председател на ДПС купувал гласове, МВР знае, но мълчи: БОЕЦ твърди, че има доказателства

10475
Зам.-председател на ДПС купувал гласове, МВР знае, но мълчи: БОЕЦ твърди, че има доказателства
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев сигнализира за мащабно купуване на гласове в полза на ДПС в град Гурково, Старозагорска област, на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г.

По думите на Георгиев и според Стойчо Стойков, свидетел на случилото се и член на предизборния екип на кмета на Гурково Мариан Цонев, в схемата директно е участвал депутатът от ДПС и зам.-председател на партията Халил Летифов. От БОЕЦ твърдят, че имат доказателства - видео- и аудиозаписи, снимки, както и че Стойков е бил заплашван с убийство и по него е било стреляно, като е ранен с куршум в гърба преди около 5 месеца. И също, че прокуратурата и МВР са знаели за случващото се, но не са предприели никакви действия.

Председателят на БОЕЦ атакува вербално Пеевски и Борисов, дава подарък календар със затвори (ВИДЕО)

Нямате пропуск, не можете да влезете. Не е вярно, имаме - от депутата от "Демократична България" Албена Симеонова. Има забрана за влиза...

Георги Георгиев е подал сигнал и настоява вътрешният министър Иван Демерджиев да реагира: "Имаме данни, а шефовете на МВР се крият". От БОЕЦ са пред Министерството на вътрешните работи и очакват действия.

Халил Летифов беше водач на листата на ДПС в Стара Загора, за седми път е депутат. "Имаме данни, че е организирал купуване на гласове за ДПС в Старозагорска област, конкретно в Гурково. Този човек е престъпник. Вие в момента стоите в залата с престъпници", обърна се Георгиев към депутатите от ПП-ДБ.

Той и Стойков заявиха, че кметът на Гурково - Мариан Цонев, и синът му Георги купували активно гласове за ДПС по поръчка на Халил Летифов.

Разследват кандидат-депутат на ДПС за купуване на гласове

Прокуратурата в Пазарджик разследва кандидат за депутат за купуване на гласове. На 2 април, при рутинна проверка в ромския квартал "Изт...

"Имаме свидетелски показания, снимки, контакти, които уличават хора от МВР. Имаме конкретните имена, които са провеждали срещи с тези служители, които са осигурявали връзки. Има информация за чадър и от страна на прокуратурата", заяви Георгиев. "Приближен до Пеевски и Гешев прокурор" смачкал делото, добави той.

"Лично лидерите на ДПС като Летифов разнасят собственоръчно саковете с пари до общинските кметове, после тези пари се разнасят на местните цигански барони, тартори, отговорници. Резултатите след това са ни ясни", заяви председателят на БОЕЦ.

С него беше свидетелят Стойчо Стойков - предприемач, който разказа, че кметът на Гурково и синът му записват хора с камери, а после ги изнудват, подхвърлят наркотици. "Лъжат ги, че ще им докарат автомобили от Украйна, хората си плащат 50%, а автомобилите още идват. Те прибират парите. Има подадени сигнали, резултати – никакви. Хората явно продължават да си работят по същите схеми. Много хора ги е страх, даже някои си премълчават", заяви той.

Стойков е бил част от кабинета на Мариан Цонев през 2019 г., когато той е избран за кмет. Според него Халил Летифов е в схемата за купуване на гласове за ДПС още оттогава. Георгиев показа снимка на Цонев, Летифов, лидера на движението Мустафа Карадайъ и свидетеля Стойков като доказателство, че се познават. "Георги и Мариан Цоневи са записали Халил Летифов и го изнудват с нещо", твърди предприемачът.

МВР разследва "звезда" от листите на ГЕРБ за купуване на гласове

МВР разследва съмнения за търговия с гласове за Славена Точева от ГЕРБ. Тя за пореден път размести листите на ГЕРБ-СДС в 3 МИР – ...

Данните бяха изнесени и снощи в предаването на Люба Кулезич по "Евроком". Повече от половин час от БОЕЦ чакат пред сградата на МВР, но реакция от страна на министерството още няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика