X
 
 

Започна делото за Румяна Ченалова

9383 4
photo of Започна делото за Румяна Ченалова
Снимка: БГНЕС

Започна делото срещу скандалната съдийка Румяна Ченалова в Софийски градски съд, предаде БГНЕС.

Прокуратурата поиска постоянна мярка задържане под стража.

Мотивите на прокуратурата са, че Ченалова може да се укрие или да извърши друго престъпление. Като причина за това от прокуратурата посочиха държанието на подсъдимата след връчването на призовката й. Като други причини бяха изтъкнати финансовите възможности на обвиняемата, дългогодишният й магистратски опит, контактите, които има и биха и позволили да повлияят на свидетелите по делото.

Ченалова влезе в съдебната зала, прикривайки с дрехата си белезниците на ръцете си.

7 съдии от Софийския градски съд си направиха отвод по делото за мярката за неотклонение на съдия Румяна Ченалова. Делото е разпределено на 5-ти състав с председател Веселина Ставрева.

Повече от 4 часа бяха необходими на съдебния състав, както и на адвокатите и на самата Ченалова да се запознаят с документите. Материалите са събрани в 19 тома.

Ченалова беше докарана в Съдебната палата под конвой. Пред залата, където се гледа делото отрано дойде семейството на убития през 2009 г. пред дискотека "Соло" млад хокеист Кирил Въжаров. Нищо не искам, искам само да я видя на банката в съда с белезници, казаха родителите. Като първоинстанционен съдия в наказателното отделение на СГС, Румяна Ченалова оправда подсъдимия за убийството Илиян Тодоров, който по-късно избяга, въпреки че беше получил осъдителна присъда от ВКС. е била докарана преди няколко часа с конвой на Съдебната палата.

По-рано днес Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искането за задържане под стража на Румяна Ченалова. Съдийката е обвинена в длъжностно и документно престъпления.

Ченалова бе обявена за издирване във вторник (14 април), след като няколкократно тя и брат й Станимир Ченалов, който е неин адвокат, не се явявали при следовател, за да й бъде повдигнато обвинение. По-късно същия ден Ченалова се явила в сградата на ДАНС и била арестувана. Въпреки че от прокуратурата подчертаха, че ще съобщят обвиненията й, след като бъдат повдигнати, това така и не се случи. Мълчание запази и адвокат Ченалов. "Следствена тайна са", каза той.

Срещу Ченалова са повдигнати две обвинения - за престъпление по служба и за документна измама. По непотвърдена информация става дума за гражданско дело по искова молба на "ОЕТ - Обединени енергийни търговци" ООД, по което ответник е НЕК ЕАД. Съмненията са, че е подправила протокол от заседание, като вписала неверни изявления. Срещу Ченалова има и висящо разследване за престъпление по служба. Според запознати то е за казуса "Белведере", който даде повод на френския посланик да заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки". За него не й е повдигнато обвинение.

ВСС отстрани Румяна Ченалова от длъжност "съдия" в Софийски градски съд за срок от 6 месеца на 22 януари.

Докараха съдия Ченалова с конвой в Съдебната палата

Седем съдии от Софийския градски съд са си направили отвод по делото за мярката за неотклонение на съдия Румяна Ченалова. Делото е разп...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Мамица и да е ..... тя тази и в Ада няма право да живее.Трябва на кръст да я разпънат и да я заплюе цяла БГ и по телевизора дори , ама нали сме дивократична държава всичко зависи от кеша колкото повече ги имаш Георги Димитров ставаш!
 • Trrr 3 Trrr преди 4 години Профил на трол?
  Айй да се обзаложим че няма да има осъдителна присъда , никога
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Пете съдийки, който са си дали отвод, ДАНС да ги провери осовно, това са същите оси като Ченалова,
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  нАЙ МНОГО ДА СИ НАПРАВЯТ ГАРГАРА С НАС, ДА ВЯРВАМЕ НА СЪДА, МИ ТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО ЧАНАЛОВА,СЪМНЯВАМ СЕ ДОРИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ДА ИМА, ТОВА СА НАШИТЕ СЪДИ И ПРОКУРОРИ,ДО ЕДИН КОРУМПИРАНИ,
Последно в Актуално