Защо ГЕРБ не се разграничили от ДПС? За да не се конфронтират с електората му

9980
Защо ГЕРБ не се разграничили от ДПС? За да не се конфронтират с електората му
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да прави коалиция не само с БСП, но и с ДПС, но на конгреса вчера (26 ноември) не се е разграничила конкретно от движението, за да не се конфронтира с електората му. Това коментира пред БНТ членът на изпълнителната комисия на управляващата партия Менда Стоянова.

Конгресът излезе с декларация, че няма да се коалира с БСП. Заедно с ДПС двете партии подготвят вот на недоверие към сегашния кабинет, а ДПС настоява коалиционният партньор на ГЕРБ - Обединените патриоти, да излязат от управлението.

Борисов и Нинова се съдят взаимно

Борисов съди Нинова, Нинова съди Борисов. Така с едно изречение може да се опише процесът, който тече в Софийски градски съд (СГС) межд...

"Ние с ДПС коалиция няма да правим, това е ясно", заяви Стоянова и продължи: "Смисълът на това, че на конгреса въобще не говорехме за ДПС е това - да не създаваме и искрица съмнение, че искаме да се конфронтирам с хората, които то представлява".

Стоянова подчерта, че съвместното управление с Патриотите е въз основа на управленската програма, която включва само онези цели и теми, по които и двете политически формации имат консенсус. Според ней неправилно и умишлено партиите - коалиционни партньори на ГЕРБ, са наричани "крайни националисти".

Според нея има огромна разлика между българските Обединени патриоти и партията на Льо Пен във Франция и "Алтернатива за Германия".

 

Цветанов: Президентът и БСП са като скачени съдове

Президентът и БСП са като скачени съдове. Постоянно говорят за оставки. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com