"Зелените": Не сме се научили да превръщаме природата в икономически ресурс

2232
"Зелените": Не сме се научили да превръщаме природата в икономически ресурс
Снимка: БГНЕС

"Зелените" се обявиха категорично против промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с които се забранява къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 метра от плажа.

Екоактивистите организират протест днес пред Народното събрание, където се очаква текстовете да бъдат приети.

Бившият председател на партията Борислав Сандов заяви пред репортер на Actualno.com, че зад предложенията стоят интереси, които са свързани с пране на пари.

„Не може в разрез с Конституцията да ни се забранява дивото къмпингуване“, добави той. По думите му държавата трябва да обособи места за, където хората да могат да се наслаждават на диви плажове.

„Надявам се, че няма да се стигне до приемане на текстовете, защото ще има сериозна гражданска реакция“, предупреди Сандов. Според него трябва да се приемат мерки плажовете да бъдат чисти, но и диви.

Депутатите решават да се забрани ли къмпингуването на плажа

Народното събрание ще заседава извънредно днес, като депутатите ще разглеждат на второ четене Закона за устройството на Черноморското к...

„Някои от хората не спазват реда и не почистват след себе си, но тези текстове не са решението. Не трябва да ограничаваме още повече достъпа на хората до плажовете“, обясни екоактивистът.

Съпредседателят на „Зелените“ Андрей Ковачев защити позицията, като добави, че мерките ще прогонят стотици хора, които използват нашето Черноморие за къмпингуване. Той определи текстовете като "недоусмислени".

В България просто не сме се научили да превръщаме в природата в икономически ресурс. Искаме да изпратим тези хора в Гърция и Турция, за да дават парите си там“, обясни Ковачев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика