Демонът на Империята

6907
Демонът на Империята
Снимка: Getty Images

Жал ми е за Великобритания. Такава хубава страна, а все нещо ѝ е наопаки. Нямам предвид автомобилното движение. Искам да кажа, че постоянно карък ги гони англичаните. Или Кралицата им ще си отиде без време, та да се чудят кой да я замести. Или футболният им отбор ще се провали, а те всеки път си мислят, че няма. Да не говорим, че пускат твърде много нашенци, та накрая се видяха принудени да направят Брекзит заради това, а така хубаво им ремонтирахме баните. Абе тъжна работа.

Виждам ги, че се стараят. Те, за разлика от нас, успяват да намерят все пак някакви министър-председатели. Колко са стока, не коментирам, бързо ги въртят напоследък, ама не им е служебно правителството. Но това е малка утеха. Сега ми се е стегнало сърцето заради принц Хари. Само главоболия създава, че и бестселър написал за тях, все едно е Гошо Господинов.

В очакване на Доган в Народния и три синджира филми от Максим Генчев

Не е лесно да си актьор или режисьор в България, особено пък в Народния театър. Първо им назначиха за пиар довчерашната депутатка от ДП...

Какво нещо са децата значи! Поиш го, храниш го, трепериш му дали ще се изучи и нямал ли да го уцелят талибаните с ракета, докато ги трепе. Стискаш палци да не оплешивее като родата и дори го пускаш на дискотека понякога. А той да вземе, мискининът, да се залюби с възможно най-неподходящата никаквица. И да те изложи пред целия свят. Освен това мургава. Не че нещо, но едно е премиерът да е такъв, друго – дукесата на Съсеск, ако ме разбирате правилно.

Има един лаф, много правилен се оказа. Откъдето жената – оттам и родата. Ето, Елизабет, царство й небесно, си взе съпруг с каква ли не кръв, ама накрая го направи хасъл англичанин. А Меган се заинати, завлече Хари в Америка и докато се обърнеш, станал малкият републиканец. Тоест демократ, извинете. Че и там трябва да се внимава с титлите и етикетите.

Не стига, че му разрешиха да се ожени, ами сега тоя ми ти Хари седнал да се жалва, че не харесвали съпругата му. Все едно баща му е харесвал своята. Хайде холан. Традициите не са, за да се харесват, а да радват простолюдието и да му вдигат самочувствието. Не са го възпитали добре и това си е. Ама то с тия родители какво да очакваш.

Хари не го мисля аз. Добре си е до полата на жена му. Като слуша, на сухо няма да остане. А и американците са щедри хора. Докато се обърнеш и ще филмират живота му със сина на Дензъл Уошингтън в главната роля или нещо подобно. На мен за обикновения британец ми е мъчно. Не го виждам да чете книгата, само му я преразказват, а той страда ли страда. Тая мъка после и на Слънчев бряг не може да се преглътне. Не му стигаме ние с нашите глупости и пропуснатата дузпа на Кейн, ами сега и другият, по-маловажен Хари му изпили нервите. Затова в знак на солидарност ще бойкотирам биографията на принц Маркъл, няма залудо да му пълня гушата я. Пък ако има нещо пикантно, ще го прочета в интернет.

Какво ни чака през 2023 според Баба Ванга

В края на всяка година хората правят равносметки, а в началото - догадки. Сега всички се чудят - каква ще е тази 2023 година, особено с...

Бог да пази краля. От роднините му най-вече.

 

Автор: Драго Симеонов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...