Кой ще отвори Руската църква в София?

4487
Кой ще отвори Руската църква в София?
Снимка: БГНЕС

Първо Македония, а после и българската ДАНС изгони от страната няколко шпиони в расо, в резултат на което Руската църква в София бе затворена от посланик Митрофанова.

Започнаха спорове чия е собствеността на сградата в центъра на София и кой назначава свещениците в църквата. От тия спорове стана ясно, че независимо чия е собствеността, български свещеници там отдавна няма и фактически храмът е окупиран от Руското посолство и РПЦ.

По отношение на институцията Руска православна църква съществуват научни спорове дали РПЦ е филиал на КГБ или обратното - КГБ е филиал на РПЦ. Във всеки случай е ясно, че особено за задграничните представителства на РПЦ последна грижа са религиозните работи. Хората си имат други задачи.

Още: Геополитически батковци: Ако имаш приятел в нужда, дано не се казваш Путин

Например: Единият от изгонените свещеници, някой си Васиан, преди да дойде да подръчква българо-македонските попове, е бил организатор на православни паравоенни руски групировки в Беларус. Това са тип младежки казарми за руски патриоти, където младежта се обучава на военна дисциплина и духовно-идеологическа подготовка. Разбирай - идеалите на Руския свят и възсъединението на Руската империя. Кадрите за тия православни паравоенни групировки се набират главно от поправителни училища. И в тези своеобразни кадетски корпуси се подготвят православни мутро-милиционери със специални умения.

Тоест една от главните мисии на РПЦ днес е създаването и непрекъснатото разширяване на някакъв Православен СССР.

В избухналия скандал със затворената църква се намеси и неформалният премиер на България Делян Пеевски, който заяви, че Руската църква трябва да отвори, а той като светска власт щял да осигури достатъчно пари, за да може храмът да функционира пълноценно. Но дори и той с неговите почти неограничени възможности не успя да отвори вратите на светото помещение.

Докато ДАНС “проверява” на кого аджеба е тая църква и кой може да я отваря-затваря като като градски кенеф, руският патриарх Кирил (в миру агент Агент Гундяев) проводи писмо до нашия Синод, че щял да прати друг свещеник за предстоятел, с който Руската църква в София отново ще приема богомолци.

Още: Подпийчмънт и предизборна умора от Украйна

В писмото си Кирил изразява увереност, че “политическите сили, зад които стои врагът на човешкия род, няма да успеят да разрушат вековните връзки, които са в основата на сътрудничеството на Руската и Българската православни църкви”.

“Врагът на човешкия род” на църковен език е синоним на Дявола.

***

За да е напълно мутро-православна работата, ПРАС-ПРЕС настоява от РПЦ да пратят в София високодуховния философ Александър Дугин - фашизиран мислител, православен фундаменталист, пропагандист на Особената историческа мисия, софистициран канибал от най-висш порядък. Преди пълномащабната война даже беше леко в немилост заради крайни тези - още тогава Дугин обясняваше на висок стил колко е важно да се избиват и претопяват украинците.

Още: BRICS in the Wall. Пригожин е жив и събира пари за нов метеж

Той вече има в семейството си мъченица - дъщеря му Жарената Даша Дугина загина миналото лято в бащиния си джип при бомбен атентат до Москва. Трябва да гледате речта на баща ѝ на погребението: той беше в духовен оргазъм, обяснявайки с грейнало лице и налудна усмивка колко свята е жертвата на дъщеря му пред олтара на руския Бог.

Ето такъв човек ни трябва в Руската църква, за да покаже истинското теософско лице на Матушка Рус - а не някакви аматьорчета като изгонения Васиан.

И да донесе мощите на Жарената Даша, лично ще им се поклоня, макар че не съм кръстен.

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...