X
 
 

Не можеш да влезеш два пъти в един язовир. Запушвайте течовете с пачки!

12565 0
Не можеш да влезеш два пъти в един язовир. Запушвайте течовете с пачки!
Снимка: Христо Комарницки
Никой не е виновен за водната криза в Перник!

И понеже аз обичам да подкрепям твърденията си с цитати от световни мислители - по тоя и по много други казуси винаги можем да приложим максимата на Лев Толстой: “Виновни няма, прав е този, който е щастлив”.

Оставете властите да работят!

Нашият лидер е толкова добър и щедър. Само да усети някакъв проблем, който застрашава стабилността, веднага хвърля през прозореца на Министерския съвет 2-3 сака с пачки - и проблемът се решава. То решението е временно, ала както са казали древните - Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει, сиреч панта рей, тоест - всичко тече и нищо не остава неизменно. Това го е казал Хераклит, който е нещо като Херакъл - пак е древногрък, само че не ММА боец като Херакъл, ами философ. И тоя Хераклит е казал също така следната мъдрост: не можеш да влезеш два пъти в една река. Това е така, защото като си топнеш зарзалите във водоема или да речем като иде коня у ряката - това е една река. След миг тази река вече не е същата река, защото се е променила. Същата работа е, с извинение, и оная работа. Не можеш да влезеш два пъти в една и съща… таковата… извора на живота, дето му се вика.

И така, Премиерът на последното заседание на Минсъвета хвърли през прозореца едни 30 млн, които непременно ще овладеят положението.

Премиерът е мъдър почти колкото Хераклит и много повече от Херакъл, затова издаде разпореждане: запушвайте течовете с пачки!

Това е много прагматично решение с един единствен недостатък. Пачките се разкисват и запушалката се разкашква.

Затова и зам.-министърът на язовирите Нанков беше говори малко абстрактно по тези въпроси. Вика, че предишният ремонт на язовир “Студена” за 20 и колко там милиона бил хубав ремонт, но сега има нужда от някои аварийни дейности за още 30 млн. В рамките на интервю от 10 минути Нанков каза първо, ремонтът ще отнеме 2-3 седмици, най-много 2 месеца, освен ако не се проточи 2-3 месеца. Работи се в конкретни срокове, пачките се думкат о язовира и всичко е наред.

И в Ботевград всичко е наред, и в други градове на страната, където се правят ремонти на ремонтите с анекс на анексите и аварийни клаузи с много нули отзад.

Фирмите, дето правят ремонтите на софийските улици и градинки с ония си работи, гледат  Перник, гледат пачките, с които се запучват течовете и си викат: добре че и прокуратурата гледа в същата посока и вижда всичко!

На печелившите - честито, како и на всички останали. Пачките са за определени хора, ама Нова година е за всички.

Да сме живи и здрави - смело и безотговорно напред!

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители