Зърнар кара Ферари, вещае глад в Апокалипсиса на Йоан Богослов

8633
Зърнар кара Ферари, вещае глад в Апокалипсиса на Йоан Богослов
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви

Български зърнар шофира Ферари, вещае глад и високи цени на пшеницата.

Такова послание разчетоха учени от Тракийския университет в Стара Загора в ново тълкувание на Апокалипсиса (Откровението) на Свети Йоан Богослов от 1-ви век след Христа.

Екипът изследователи направи разкритието си в 3 часа сутринта, след научен семинар в механа „Каручката“. В тази тревожна част на нощта учените анализираха последната част от Новия завет, описваща края на света.

Още: Юнашко племе:10 не!ща, с които да поддържаме тревожен българина

Научните работници са декодирали недвусмислена заплаха срещу управлението на Сглобката в пророчеството за 4-те конника от Апокалипсиса - Завоевателя, Войната, Глада и Смъртта. Учените от Тракийския университет обръщат внимание на стихове 6:5-6, които представят Ездача на черния кон, доскоро идентифициран като Глада:

“И видях, и ето, черен кон и яздещият на него имаше везни в ръката си. Тогава чух нещо като глас изсред четирите живи същества, който казваше: Един хиникс пшеница за динарий и три хиникса ечемик за динарий; а елея и виното не докосвай.”

Черният кон е логото на автомобилите с марката Ферари. Такива коли най-често си купуват едрите български зърнопроизводители, казват учените от Тракийския университет при неизбежна самоотбрана след 3 ракии.

Възможно е обаче автомобилът каран от зърнаря да се окаже и Порше, в чието лого също присъства черен кон. Изследователите не са установили дали ферарито е на бензин, дизел, ток или на украинско олио за лев и осемдесет от Кауфланд.

Още: Естественият български гений срещу изкуствения интелект

Фактът, че зърнарят на черния кон държи везни, недвусмислено говори, че той възнамерява да контролира цените и дистрибуцията на зърно на местния пазар. Или да притиска правителството с искания за по-високи субсидии и недопускане на евтино зърно от Украйна, заплашвайки управляващите с глад и бедствия, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

Хиниксът е мярка за зърно, равняващ се на малко над 1 литър - толкова, колкото според античните автори е дневната дажба за роб, работещ на полето. Цената от 1 динарий за хиникс пшеница, според изследователите, е доста висока и се равнява на дневната надница на наемен работник от онези времена.

Думите на конника - да не се пипат цените на маслата (елея) и алкохола (виното) учените от Стара Загора приемат за предупреждение към правителството на Сглобката да не хаби средства за секторите маслодайни култури и гроздобер, а да се фокусира върху финансовите нужди на зърнарите за закупуване на нови яхти, вили, самовили и автомобили през финансовата 2024 година.

Дали пророчеството от Апокалипсиса наистина е предупреждение за нашите времена и днешния ден? Изследователите от Тракийския университет са убедени, че е точно така, затова и провеждат симпозиумите си само по елитни кръчми и затворени клубове за магистрати.

Още: И все пак тя се върти

В разбора на Новия завет учените обръщат специално внимание на червения кон, язден от фигурата на войната, чийто цвят недвусмислено се асоциира с рижия перчем на Тръмп и Червеното знаме на Империята-Зомби - СССР, която се надига от Света на мъртвите, а Путин ѝ казва: стани и върви!

Протестите на българските зърнопроизводители удивително съвпадат с акциите на фермери в цяла Европа, а земеделците в Германия и Франция, окупираха дни наред столиците Берлин и Париж. И докато, според последните проучвания на Евронюз, фермерите се радват на сериозна подкрепа от страна на крайните потребители, в България големите зърнопроизводители сигурно срещат по-голямо съчувствие най-вече от продавачите на луксозни автомобили, яхти, частни самолети и чисто съдебно бъдеще.

 

Автор: Мавро Василис, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...