6 непростими грешки при правенето на палачинки

126089
6 непростими грешки при правенето на палачинки

Не съществува по-чудесно нещо от закуска с голям куп палачинки. Най-вероятно ги приготвяш още от дете, но може би допускаш някои съществени грешки, които ще провалят целия резултат.

Време е да научиш 6-те непростими грешки при правенето на палачинки и как могат да бъдат избегнати?

Грешка #1: Използваш каквито продукти намериш в хладилника

Палачинките не изискват специални съставки. Основните са: мляко, брашно, захар и яйца. Но това не означава, че не трябва да обръщаш внимание на качеството им.

Увери се, че всичките продукти са пресни и в срок на годност. Това е единственият начин палачинките да се получат със съвършен вкус. Не е необходимо да купуваш най-скъпите продукти в супермаркета, но въпреки това не използвай и такива, които са застояли от няколко дни.

Грешка #2: Влагаш твърде много време и усилия в разбъркване на тестото

Може би ти се струва, че правиш вярното нещо, но всъщност извършваш един от най-големите грехове при правенето на палачинки. За разлика от други ястия, при които разбъркването е най-важното, при палачинките това е най-лошата възможна идея.

Когато разбъркваш тестото твърде много, глутенът прави палачинките твърди и жилави, вместо леки и пухкави.

Грешка #3: Използваш обикновен тиган, за да приготвиш палачинките

Със сигурност си мислиш, че изборът на тиган не е толкова важен, когато стане дума за приготвянето на палачинки, но със сигурност грешиш. Перфектните палачинки се нуждаят от достатъчно голяма, плоска повърхност, за да се изпекат равномерно.

Грешка #4: Използваш масло, за да изпечеш палачинките

Маслото се счита за по-здравословен и вкусен избор от олиото, но за палачинките то не е най-подходящият продукт. Причината за това е, че маслото съдържа млечни вещества, които могат да загорят по време на готвенето и да съсипят вкуса на палачинката.

Грешка #5: Добавяш плодчета, шоколадови парчета и други вкусни неща в тестото

Всички ние обичаме да готвим лесно, по интуиция, а това включва разбъркване на повечето продукти в една купа. Когато стане дума за палачинки, трябва да сме много внимателни какво точно добавяме.

Ако добавиш плодови или шоколадови парчета към тестото, тъжната истина е, че докато палачинките се сготвят, тези добавки най-вероятно ще изгорят. За това първо сипи тестото за палачинката в тигана, изчакай да се запече и добави каквото искаш в последните няколко минути на готвене.

Грешка #6: Обръщаш палачинката повече от веднъж

6 страхотни подаръка за твоя мъж за Деня на влюбените

Цветя, шоколад, бижута, релаксиращ спа ден, романтична вечеря в изискан ресторант- списъкът с подаръци за жените е безкраен… Ами...

Да, знаем, че понякога е трудно да се определи кога да се обърне палачинката. Знаем също, че ако я обръщаме повече пъти, тя ще се изпече равномерно, но не трябва да го правиш, ако желаеш наистина перфектен резултат.

Ако обърнеш палачинките повече от веднъж, те ще станат по-твърди, по-плътни и няма да бъдат толкова пухкави, а това е последното, което искаш да се случи. Изчакай палачинките да станат готови за обръщане и когато дойде моментът – направи го само веднъж.

Помисли добре – познаваш ли човек, който да не обича палачинки?

Има причина палачинките да са едни от най-вкусните десерти. Защото дори да не обичаш сладко, може да се насладиш на палачинка със солен пълнеж. Опитай новия електрически уред за палачинки на Делимано, за да изпробваш различни рецепти за палачинки. Ще можеш да готвиш лесно и за секунди, без загаряне. Новият Делимано електрически уред за палачинки разпределя равномерно топлината, за да готвиш винаги на подходяща температура. Бъди сигурен, че всеки път палачинките ще са с перфектна форма и вкус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com