7 домашни козметики против бръчки

24254
7 домашни козметики против бръчки
Снимка: iStock/Guliver

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло. Когато нашата обвивка е сияйна, здрава и добре поддържана, това означава, че и ние сме в добро здравословно състояние. Ежедневното полагане на грижи за нея е основна задача на всеки от нас, тя трябва да бъде добре подхранена и добре хидратирана, за да може ние да изглеждаме добре. За това допринасят още добрия сън, физическата активност, правилното хранене и пиенето на големи количества вода. Нещата, които трябва да ограничим са алкохола и цигарите, а ограничим ми и стреса, ще бъдем здрави и това ще се отрази и на кожата ни.

Въпреки грижите, които полагаме за нея обаче и здравословния начин на живот, с годините тя започва да се отпуска, става по-тънка и започват да се появяват първите бръчки. За да забавите тези процеси сме ви подготвили 7 изпитани рецепти  за домашна козметика, с които можете да забавите появата на бръчките. Ето и кои са те:

1.Белтъците има стягащ ефект върху кожата на лицето, затова се използват в много домашно приготвени маски за лице. Можете да си направите такава като разбиете един белтък на пяна, след което с върха на пръстите си да го нанесете върху зоните на лицето, където са се появили бръчки. Оставете пяната да изсъхне добре  поне за 15 минути и след това изплакнете лицето си с хладка вода.

2.Зехтинът също действа много добре на кожата на лицето и скрива леките бръчки по него. Освен това, той подхранва кожата в дълбочина и омекотява. Ето защо, можете да го използвате, за да масажирате леко кожата на лицето си.

3.Със  зехтина можете да си приготвите и подхранващ нощен крем. За целта в купа смесете 2 ч.л. зехтин с 3 капсули витамин Е. Към получената смес добавете и 1/2ч.л. вазелин и загрейте на водна баня. Този крем можете да нанасяте вечер на шията и деколтето.

4.Лимонът съдържа много витамин С и стимулира секретирането на колаген. За да подхраните кожата на лицето и шията си е достатъчно да си направите маска от сока от 1 лимон и 2-3 супени лъжици мед. Тази маска можете да използвате веднъж седмично, като я нанесете върху лицето и шията си, оставите я да изсъхне и я изплакнете с хладка вода.

5.Пчелният прашец има много ползи за здравето на човека, а освен това може да се използва и като козметично средство против бръчки. За целта трябва да смесите 2с.л. пчелен прашец с 1/4ч.ч. пълномаслено прясно мляко, 1с.л. мед и 1/2ч.ч. намачкано авокадо. Част от маската нанесете върху лицето си, оставете да подейства за 20 минути и изплакнете.

6.За добрата хидратация и овлажняване на кожата можете да ползвате и само вазелин. Просто нанесете малко количество върху кожата на лицето и шията си вечер, преди лягане.

7.Много ефикасна е и маската от мед и моркови. Трябва само да блиндирате 1 морков и да добавите 2ч.л. мед. Нанесете маската върху зоните с бръчки, оставете да подейства за 20 минути и изплакнете с хладка вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Тази пълнена агнешка плешка става и за Великден, и за Гергьовден

Кои са традиционните десерти за Гергьовден?

Пълнена агнешка плешка за Великден - най-вкусната рецепта

Неустоими козуначени кифлички

От тефтера на баба: Крехко агнешко на фурна

Стъпка по стъпка: Перфектните поширани яйца

Какви подправки задължително се слагат на агнешката супа

Каква трябва да е марината за агнешките котлети, за да се топят в устата

Кои са най-добрите гарнитури за агнешко месо

Как да имаме най-крехкото агнешко на фурна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com