Диетична торта

108744
Диетична торта

Необходими продукти:

За блата:

250 гр фини овесени ядки

100 мл прясно мляко

3 яйца

Яхния от кюфтета

Необходими продукти: смляно месо 0,5 кг кромид лук 100 гр (2 глави) картофи 1 кг домати 200 гр (3–4 бр.) магданоз 1 връзка ...

1 бакпулвер

стевия (или друг натурален посладител) - на вкус

1 ванилия

За крема:

200 гр извара

Чорба по калугерски

Днес от сайта vremezagotvene.bg показват колко лесно можем да си приготвим вкусна калугерска чорба. Необходими продукти: ½ чаш...

100 мл прясно мляко

2 дози казеинов протеин "Шоколад"

2 дози казеинов протеин "Ванилия"

15 гр желатин

За украса:

Вкусна яхния от леща

Необходими продукти за 4 порции: 1 чаена чаша леща 1 морков 1 глава лук 8-10 скилидки чесън ¼ глава целина (около 100 грама...

50 гр кокосови стърготини

50 гр натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Всички продукти за блата се пасират до получаването на хомогенна и фина смес. При пасирането добавете хладка вода, ако сместта е прекалено гъста. Може да се използва подсладител по желание, но ако той е различен от стевия (мед, кафява захар, кленов сироп), ще промени хранителния състав.

Готовата смес се изсипва в плитка, но достатъчно широка тава (правоъгълна), покрита с хартия за печене. Хубаво е пластът да не е прекалено дебел, защото в противен случай може да остане неизпечен в средата заради спецификата на овесените ядки. Слагате тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 50 мин. След като е готова я извадете, за да изстине до стайна температура.

Вкусна яхния от леща

Необходими продукти за 4 порции: 1 чаена чаша леща 1 морков 1 глава лук 8-10 скилидки чесън ¼ глава целина (около 100 грама...

Започнете приготвянето на крема. Желатинът се накисва в 200 мл студена вода за 20 мин. През това време изварата и млякото се пасират и получената хомогенна смес се разделя на две равни части. Към едната се добавя протеинът (на прах) с вкус на шоколад, а към другата - с вкус на ванилия.

Нарежете вече изстиналия блат по дължина, така че да получите 2 блата с размерите на тавата. След това ги нарежете напряко на 3-4 парчета, така че накрая да имате 6-8 тънки и по-малки блата.

Блатовете трябва да заемат формата на съда, в който тортата ще стяга в хладилника.

Желатинът се нагрява на водна баня с непрекъснато бъркане, докато се разтвори напълно. Добавя се на равни части към двата крема. Започнете да оформяте тортата.

Вземете съда и поставете един от блатовете. Залейте го с шоколадовия крем. Покрийте с втори блат - залейте с ванилов крем, и така до покриване на последния блат заедно със страните. Готовата торта се изстудява в хладилник до пълното й стягане.

Чорба по калугерски

Днес от сайта vremezagotvene.bg показват колко лесно можем да си приготвим вкусна калугерска чорба. Необходими продукти: ½ чаш...

След това може да преминете към украсяването - извадете я от съда, сложете я на хубав поднос. Покрийте страните с кокосови стърготини, а отгоре посипете с настъргания на ситно шоколад.

Ако не се притеснявате от повече въглехидрати, може да добавите сушени плодове към украсата (годжи бери, червени боровинки, стафиди). Тортата е диетична, с бавни въглехидрати, фибри, и добро количество протеин.

Съобразете порцията спрямо личния си хранителен режим. Подходяща е за отделно хранене заради хранителния си състав.

Времето за приготвяне на самата торта е 90 мин., но за да стегне хубаво е необходимо да преседи в хладиник поне още 2 часа.

Източник и снимка: bb-team.org

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

По родопска рецепта: Много вкусна баница с ориз
По родопска рецепта: Много вкусна баница с ориз

Едно от любимите ястие на българската трапеза безспорно е баницата, а с тази родопска рецепта с ориз определено ще изненадате гостите и семейството...