Най-неустоимите коктейли, които обезателно да опитате

15430
Най-неустоимите коктейли, които обезателно да опитате
Снимка: World Class Cocktail Month

Аааа, коктейли! Това са онези напитки, които могат да накарат всеки един от нас да изпита върховна физическа и душевна наслада. Където има коктейли - там има и семейство, приятели и добри времена. 

Има много видове коктейли. Има такива за всяко събитие, за всеки повод или без повод. Те могат да бъдат във всякакъв аромат и цвят. Но някои от тях човек трябва да опита поне веднъж в живота си. Кои са те ли? В написаното по-долу ще получите отговор на този въпрос.

"Манхатън"

Измислен е през далечната 1847 година в "Манхатън клуб" в Ню Йорк лично от лейди Рандолф Чърчил, майката на Уинстън Чърчил. След като шейкърът се напълни с лед, се добавят останалите продукти (40 мл бърбън, 20 мл сладък вермут и 1 с.л. битер) и се разбиват. Използва се чаша за мартини за сервиране.

"Негрони"

Този коктейл е създаден във Флоренция през 1919 година по искане на Камило Негрони. Необходимите продукти за него са 30 мл кампари, 30 мл сладък вермут, 30 мл джин, 2 портокалови резенчета и лед. 

"Ирландско кафе"

Начините, при които можете вкусно и надеждно да смесите алкохол и кофеинова напитка, никак не са много. Ирландското кафе обаче може да направи възможно това. То е микс от кафе, ирландско уиски, кафява захар и сметана. Чудесна работа ще ви свършат 40 мл ирландско уиски, 1 чаена чаша кафе - горещ шварц, разбита сметана и кафява захар. Преди да смесите кафето, уискито и захарта е необходимо леко да затоплите чаша със столче. Накрая гарнирайте отгоре с леко разбита сметана.

"Кръв и пясък"

Този коктейл носи името на световноизвестния филм на Шарън Стоун от 1989 година - "Кръв и пясък". Продуктите, от които той се състои, са: червен вермут, череша ликьор, скоч уиски и портокалов сок по 25 мл и 150 грама кубчета лед.

"Мартини"

Изключително популярен коктейл, състоящ се от джин и вермут в съотношение 3 към 1 и добавка на маслини за коктейл. Името му идва от едноименната италианска марка вермут.

"Дайкири"

Най-подходящият коктейл за вашата ЗОДИЯ

Точно както вашият хороскоп казва много за вас, същото прави и любимият ви коктейл. А когато двете неща се смесят, се получава много за...

Коктейлът има кубински произход. Съставен е от ром, цитрусов сок и захар. За правилното му приготвяне са ви необходими 50 мл бял ром, 20 мл сок от лимон, 1 чаена лъжица захар и 4 кубчета лед. След като разбъркате съставките в шейкъра, излейте полученото в чаша за мартини, която предварително сте изстудили.

"Маргарита"

"Маргарита" е коктейл, подчинен на текилата. Състои се основно от портокалов ликьор и сок от зелен лимон. Може да се използва и ягодов ликьор. Всички съставки се разбиват добре заедно с леда в шейкър. След това се прецеждат и изсипват в чаша, чийто ръб предварително е потопен в сока на зеления лимон и добавена сол.

"Блъди Мери"

За да се направи този прекрасен коктейл, са необходими водка, доматен сок и някои различни съставки като черен пипер, сол, лимонов сок, целина, сос Табаско и сос Уорчестър. За първи път го е сервирал френският барман Фернандо Петьо през далечната 1920 година в "звездния" парижки бар "Харис".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Тази пълнена агнешка плешка става и за Великден, и за Гергьовден

Кои са традиционните десерти за Гергьовден?

Пълнена агнешка плешка за Великден - най-вкусната рецепта

Неустоими козуначени кифлички

От тефтера на баба: Крехко агнешко на фурна

Стъпка по стъпка: Перфектните поширани яйца

Какви подправки задължително се слагат на агнешката супа

Каква трябва да е марината за агнешките котлети, за да се топят в устата

Кои са най-добрите гарнитури за агнешко месо

Как да имаме най-крехкото агнешко на фурна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com