Няколко рецепти за вкусни ТОПЛИ салати, за които не знаете

11364
Няколко рецепти за вкусни ТОПЛИ салати, за които не знаете
Снимка: https://pixabay.com

Ако искате да изпробвате нещо различно и същевременно леко, но не знаете откъде да почерпите идеи и да се развихрите в кухнята, днес сме ви избрали няколко рецепти за вкусни топли салати, които неизменно всеки ценител трябва да изпробва. Не са трудни за приготвяне, не отнемат много време, а гарантираме, че ще се превърнат в част от любимите ви храни. Ето ги и тях:

Салата с телешко по азиатски

3 салати, които са по-вредни от бързата храна

Кoгaтo чуем caлaтa, ние aвтoмaтичнo cвързвaме тoвa cъc здрaвocлoвнo хрaнeнe. Вce пaк в caлaтaтa ce cъдържaт зeлeнчуци! Нo някои ca...

За една порция от тази топла салата са ви нужни 100 г телешко, 1 домат, половин глава лук, соев сос, мазнина и подправки. Нарежете на полукръгчета домата, а лука на тънки ивици. Задушете ги в тиган с растителна мазнина, като по ваш вкус може да добавите лъжица соев сос и няколко нарязани печурки в допълнение. След като са готови, в същия тиган поставете телешкото месо, нарязано на тънки ивици, до получаването на златиста коричка. Овкусете го със сол, черен пипер и сусам. В чинията поставете първо доматите и лука и отгоре аранжирайте с печурките и месото. Тази вкусна салата, която дори може да се хапва като основно ястие, отнема само 20 мин.

Салата с рулца от раци

За 4 порции от тази вкусна салата си набавете 80 г картофи, лимон, кокосово мляко, рулца от раци, чери домати, краставици, зелена салата и подправки. Като първа стъпка сварете картофите и ги пасирайте добре, добавете към тях сока от 1 лимон, 2 лъжици кокосово мляко и 1 лъжица соев сос. През това време може да задушите 200 г рулца от раци в растителна мазнина със соев сос. След като сте готови с това, пригответе си зеленчуците, краставиците нарежете на тънки ивици, доматите – на четвъртинки, а по желание може да добавите към рецептата и 1 авокадо, нарязано на кубчета. От зелената салата изберете любимата си, използвайте няколко накъсани листа и ги смесете с останалите зеленчуци. Отгоре прибавете картофеното пюре, рулцата от раци и поръсете със сусам или любими подправки. Само след 15 мин приготвяне, салатата е готова за сервиране. Бон апети!

Салата с киноа

Какво съдържат готовите салати?

Само три от 14 марки салати „Снежанка“ съдържат кисело мляко, а в „Руските“ салати няма яйца, но има поне по тр...

За тази здравословна салата ви трябват 110 г сварена киноа, 1 стрък целина и ябълка, които да нарежете на дребно и да добавите към все още топлата киноа. Ако сте фенове на морската храна, добавете малко задушени бейби калмари, овкусете с балсамико, зехтин, сол и черен пипер – лесно, бързо и вкусно. С посоченото количество от продуктите може да приготвите 2 порции от топлата салата с киноа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com