Няма спор, че това са най-здравословните закуски

4745
Няма спор, че това са най-здравословните закуски
Снимка: Pexels

С приближаването на летния сезон всеки започва да се замисля за фигурата си и обикновено иска да я подобри. Започва се един дълъг период с диети и мъчителни тренировки, които обаче не винаги водят до желаните резултати и често претоварват организма ни. Най-важното е да подходим правилно, да започнем да се храним здравословно и балансирано и да подобрим физическата си активност. Днес ще ви предоставим няколко рецепти за най-важното хранене от деня - именно закуската.

Бананови палачинки

Така известните и любими на много бананови палачинки са лесни и бързи за приготвяне. Те са засищащи и няма да прибягваме към други изкушения до обяда. Нужни са ви 4 яйца, 2 банана и малко масло. Намачкайте добре бананите и ги прибавете към предварително разбитите яйца, смесете добре, като през това време оставите маслото в нагрят тиган. Сипете малко от сместа в тигана, за да се получи малка палачинка.

Закуската на професор Мермерски

За тази здравословна закуска ще са ви нужни 1 чаена чаша кисело мляко, лъжичка мед, малко орехи, 30 капки клеева тинктура и лъжичка ябълков пектин. По желание може да добавите и малко канела. Започнете с разтварянето на пектина в чашата с кисело мляко на вечерта. Оставете да престои така в хладилник и сутринта преди консумиране прибавете и другите съставки. По избор може да се добави и любим плод - сушен или суров.

Най-вкусната закуска, по-вкусна и от пържени филийки!

Овесена каша

Универсална, лесна, бърза и с най-различни вариации, овесената каша също е сред най-предпочитаните закуски. Използвайте количество от 5 супени лъжици овесени ядки в суров вид. Супена лъжица мед и шепа орехи също са чудесна добавка. Към тях може да развихрите въображението си и спрямо сезона да добавите различни пресни плодове - ябълка, банан, фурми, кайсии и др. Сварете овесените ядки от вечерта, след което трябва да изчакате до изстиването им, преди да добавите и плодовете.

Варено жито с плодове и ядки

Тази рецепта може да се използва и с киноа или елда, ако не сте почитатели на житото. Необходими са ви чаена чаша жито/елда/киноа, 2 супени лъжици мед и спрямо предпочитанията ви - необходимото количество канела, смлени ядки и сушени плодове по избор. Първо сварявате житото/едлата/киноата от предната вечер. За всеки продукт предварително прочетете указанието от производителя. След сваряване отцедете излишната вода и прибавете меда. Ако нямате нужното време сутринта, прибавете ядките и плодовете още вечерта, но не е задължително. Засищаща, вкусна и лесна закуска, която може да стане любима на всеки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Не сте яли по-вкусни чушки бюрек

Мини козунаци на конци - толкова са красиви, че няма да искате да ги хапнете

Тези 4 тънкости при печене на козунак го правят винаги пухкав

Този мързелив козунак спестява време, а вкусът му е уникален

Този козунак без месене е любим на малки и големи

Хем пухкав, хем лесен козунак - мечтата на всяка домакиня

Чудесна закуска: Яйца на очи в масло

Ето как да си приготвите вкусни патладжани с доматен СОС

Свински джолан с картофки в гювеч: Супер бърза рецепта

Бърз КЕКС за нула време с кисело мляко и орехи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com