Подправките, които лесно може да отглеждате вкъщи (I част)

14195
Подправките, които лесно може да отглеждате вкъщи (I част)

Пресните, ароматни билки са един от любимите ни начини да добавим вкус и разнообразие към почти всичко, което приготвяме. Ако искате да се наслаждавате целогодишно на пресни билки, които да добавяте в ястията, десертите и коктейлите си, най-добрият начин да го постигнете е като си ги отглеждате вкъщи.

Нашето кратко ръководство ще ви покаже кои са най-добрите билки, които може да отглеждате вкъщи и как да се грижите за тях.

Босилек

Може да се наслаждавате на тази лятна билка и извън сезона и, ако се грижите за нея по правилен начин. Дръжте я на топло място в дома си, където ще получи възможно най-много слънчева светлина - нужни са поне осем часа всеки ден, за да расте и цъфти.

Когато вашето растение е с височина от четири до шест инча, откъснете върховете за растеж, за да насърчите по-пълния, по-гъст растеж, след което използвайте листата в любимите си рецепти.

Магданоз

Както плосколистният, така и къдравият магданоз могат да бъдат адаптирани за отглеждане на закрито. Изберете слънчев перваз на прозореца, в идеалния случай с изложение към юг или запад и не забравяйте да въртите саксията на всеки няколко дни, така че растението да расте равномерно. Поддържайте почвата равномерно влажна и събирайте стръкове, ако е необходимо.

Мащерка

Тази издръжлива билка е лесна за отглеждане на закрито през есента и зимата, а след това трябва да се върне на открито, щом започне да се затопля.

Мащерката се нуждае от място, което получава няколко часа слънце всеки ден. Използвайте билката, за да добавите тревиста, дървесна нотка към всякакви рецепти, от коктейли до печено пиле.

Лавандула

Друга лесна за отглеждане, дървесна билка, ароматната лавандула е отлично допълнение към вашата закрита билкова градина.

Дайте на растението възможно най-много ярка, пряка слънчева светлина и ако растението започне да изглежда дълго и тънко, това е знак, че не получава достатъчно светлина. Оставете растението да изсъхне малко между поливанията.

Розмарин

Независимо дали сте донесли тази издръжлива, ароматна билка от градината или сте я закупили като сладко мини дърво, можете да отглеждате розмарин на закрито през зимата.

Ярко, слънчево място с шест до осем часа светлина на ден е идеално. Оставете горната част на почвата да изсъхне преди да я полеете отново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Великденски сладки с майонеза – няма да повярвате колко са вкусни

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com