Тези забулени яйца в микровълнова ще скрият шапката на всеки

1664
Тези забулени яйца в микровълнова ще скрият шапката на всеки

Дълги години яйцата бяха незаслужено сочени като източник на лош холестерол. Днес лошата им слава е останала в миналото, митовете са развенчани, а яйцата се считат за една от най-полезните храни, които може да поднесете на трапезата си. А какво ще кажете, ако може да ги приготвите за секунди – в  микровълновата фурна, без да жертвате вкуса им?

Ползата от консумацията на яйца, приготвени в микровълнова фурна, е еквивалентна на тази от консумация на яйца, приготвени по тривиалните начини, не се губят витамини и минерали, вкусът се запазва, единственото, което спестявате, е вашето време. С тази рецепта за забулени яйца в микровълнова фурна ще си оближете пръстите и ще се превърне в любима рецепта за вечерите, когато наистина бързате, но не искате липсата на време да се отрази на пълноценното хранене и да жертвате вкусното меню.

Една минута за подготовка, 2 минути за готвене и сте готови с  домашната версия на неописуемо вкусните яйцата Бенедикт, които обикновено хапвате в любимия си ресторант – по-бързо, отколкото очаквахте, и по-вкусно. Три минути и полезна вечеря е на масата.

Забулени яйца в микровълнова

Можете да използвате стандартна микровълнова фурна за поширане на яйца, които са много близки до ресторантското качество при това готвенето ще ви отнеме само минута. Възможно е според модела на вашата микровълнова фурна времето за готвене да е още по-кратко – секунди.

Готовото и перфектно приготвено яйце трябва да има течен жълтък с непрозрачен цвят. Ако не съумеете да приготвите перфектното яйце от първия път, пробвайте с различна продължителност на готвене в микровълновата – 20 секунди, 30 секунди и така до минута, докато постигнете перфектното време за готвене на тези яйца. Сервирайте ги като професионалисти в многозвезден ресторант – върху препечен хляб с нарязани пресни билки, върху английски мъфини с холандски сос или върху салата.

Бързо и вкусно: Яйца по селски запазили вкуса на времето

Може да поднесете пошираното яйце върху топлата и ароматна супа или върху любимата ви пица. Веднъж уцелили точното време, което яйцето трябва  да прекара в точно вашата микровълнова фурна, приготвянето на забулени яйца  в микровълнова ще се превърне в рутинна дейност, чието качество и визия са достойни за шеф готвач.

Забулени яйца в микровълнова фурна – рецепта за вас

За забулените яйца са ви нужни само няколко съставки:

  • 2 яйца,
  • 1/2 чаша студена вода,
  • сол и черен пипер на вкус.
  • Приготвянето на забулените яйца в микровълнова фурна също е бързо и лесно.
  • Слагате водата в чаша, подходяща за микровълнова фурна.
  • Счупвате едно яйце в чашата.
  • Покривате отвора на чашата с чинийката ѝ.
  • Поставяте в микровълновата и готвите за 30 секунди. Проверявате готов ли е белтъкът на яйцето в чашата. Ако не е, връщате в микровълновата фурна за още 10-20 секунди. Най-добре е да готвите на стъпки от по 10 секунди,  като проверявате след всеки 10 секунди дали е готово яйцето. Така ще елиминирате риска да пресготвите яйцето и ще знаете колко точно секунди са нужни на вашата микровълнова, за да имате перфектно приготвени забулени яйца в микровълнова.
  • Пригответе и другото яйце по същия начин и подправете. Поднесете както решите и както предпочитате – върху салата, върху хлебче, върху топлата ви супа.

Най-вкусните бъркани яйца - по стара рецепта от баба

Малките тайни на пошираните яйца

  • Ако установите, че вашите закупени от магазина яйца се разпадат при поширане, добавете капка оцет или лимонов сок към водата.
  • Предпочитайте пресни яйца, като дали са пресни може да проверите, като поставете яйцето в купа с вода и ако потъне, то е прясно.
  • Охладените яйца трябва да бъдат оставени да достигнат стайна температура преди поширане.
  • Ако не сте сигурни колко мощна е вашата микровълнова фурна, гответе яйцето само 20 секунди и после на всеки 5 секунди спирайте и проверявайте дали е готово. Така ще си спестите риска от яйчена експлозия във фурната ви – докато топлината се натрупва в яйцето, то произвежда пара и възниква експлозия, когато тази пара не може да се освободи достатъчно бързо. По-добре да проверявате яйцето през 5 секунди, отколкото да чистите яйца, експлодирали  в кухнята ви. Мерките за безопасност са важни, не ги пренебрегвайте и не ги пропускайте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Не сте яли по-вкусни чушки бюрек

Мини козунаци на конци - толкова са красиви, че няма да искате да ги хапнете

Тези 4 тънкости при печене на козунак го правят винаги пухкав

Този мързелив козунак спестява време, а вкусът му е уникален

Този козунак без месене е любим на малки и големи

Хем пухкав, хем лесен козунак - мечтата на всяка домакиня

Чудесна закуска: Яйца на очи в масло

Ето как да си приготвите вкусни патладжани с доматен СОС

Свински джолан с картофки в гювеч: Супер бърза рецепта

Бърз КЕКС за нула време с кисело мляко и орехи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com