Тези зеленчуци придават на заека в гювеча уникален аромат

6726
Тези зеленчуци придават на заека в гювеча уникален аромат
Снимка: iStock

Заешкото месо е отличен хранителен източник, доставящ на организма около 1/6 от необходимите на организма Омега 3 мастни киселини само със 100 изконсумирани грама на ден. Той е толкова вкусен обаче, когато е приготвен питателно и правилно, че никой не се задоволява със 100 грама. Заешко месо е и ценен източник на протеини, желязо, витамин В12, селен и ниацин. 

Макар в някои други държави зайците да се отглеждат предимно като домашни любимци и гражданите им да са изправени пред психологическата бариера да вкусят заешко месо, у нас има традиция да се използват за храна и се намират лесно в търговската мрежа, което означава, че може да си приготвите вкусно печено или яхния със заешко месо и да се възползвате от позитивите за здравето, които осигурява. Подходящо е за страдащите от сърдечно-съдови заболявания, както и за хората с висок холестерол, които следва да внимават и да консумират значително по-умерено другите видове месо. Приготвен със зеленчуци, заекът в гювеча ще се превърне в кулинарния шедьовър на масата ви, който ще бъде оценен както от семейството, така и от гостите ви.

Най-вкусният заек, който ще опитате, по специална италианска рецепта

Кои зеленчуци придават на заека в гювеча най-добрия вкус и аромат?

За да е вкусно заешкото месо, то следва да е правилно приготвено, овкусено и сгушено до подходящите зеленчуци. Сред най-вкусните рецепти, които може да откриете и предложите на трапезата си, са тези за заек, сготвен на гювеч. Традиционно се гарнира с моркови, лук на кръгчета, картофи и чесън. Приготвен по този начин и с тези зеленчуци заекът в гювеча попива от вкусовете и ароматите им и това прави апетитното му месо още по-неустоимо и превъзходно.

Чуден деликатес от крехко заешко с вино и круши ще превърне всяка вечеря в специална!

Други зеленчуци, изключително подходящи за крехкото заешко месо, сгушило се в гювечетата, са гъбите. Може да са пресни или от консерва – това няма голямо значение. Те също придават неустоим аромат на ястието ви.

Най-нетрадиционната и почти вълшебна съставка за заешки гювеч обаче не са зеленчуците. Тя идва в кристална чаша и с аромата си превръща кухнята и сготвеното ястие в кулинарна магия. Това е напитката на боговете – виното. Чаша бяло вино към заешкото със зеленчуци превръща ястието в шедьовър, а вас в майстор готвач. Може да опитате да замените виното и с чаша бира, която също обещава вълнуващи и нетрадиционни преживявания за небцето ви. Не се ограничавайте обаче само с една рецепта и само до зеленчуци и заека в гювеча, опитайте това месо пържено, печено и приготвено по различни начини, за да му се насладите изцяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Орехов сладкиш със сладко от смокини

Вкусен КЕКС с какао и орехи: Бърза рецепта

Маслен сладкиш със сладко от ягоди: Ето каква е тайната

Много лесни и вкусни: Ето как да приготвите перфектните бухтички

Ето как да си приготвите агнешка курбан чорба

Агнешка дроб сарма с ориз и заливка за вашата трапеза

Знаете ли как се правят яйцата по арабски?

Как се овкусява агнешкото месо за Великден?

Как се приготвя традиционната великденска питка?

Мек и пухкав козунак - 2 тайни, които трябва да знае всяка домакиня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com